Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че петък е бил един

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че петък е бил един
Коментари Харесай

Бърнабич остава премиер “от любов към Сърбия”

Сръбският министър председател Ана Бърнабич съобщи, че петък е бил един от най-тежките дни за нея, откогато е влезнала в сръбското държавно управление, само че все пак е решила да остане на премиерския пост.

На съвещание на държавното управление Бърнабич, която е първият министър председател с открита гей ориентировка в страната, влезе в спор с министъра за нововъведенията и технологиите Ненад Попович поради негов пост в Туитър. В него той прикани да се спре разпространяването в Сърбия на хърватско албумче за деца “Роко има две мами, а Ана двама татковци”, в което се разпространяват гей двойките.

Бърнабич реагира остро, като сподели, че с това си изказване Попович е обидил избран кръг жители, за които работи.

Вчера сръбските медии оповестиха, че Бърнабич е предложила оставката си на президента Александър Вучич, само че той я е отхвърлил.

“Любовта ми към към Сърбия, вярата, че тази страна може доста повече, и персоналната ми отговорност да завърша започнатата работа са моят претекст да приема да повеждам държавното управление и да остана отпред на кабинета”, сподели Бърнабич пред изданието Blic.

Тя добави, че няма нищо срещу министрите да имат свое мнение, само че би трябвало да се научат да сортират думите си, да бъдат толерантни и да одобряват правото на хората да имат друго от тяхното мнение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР