Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич съобщи, че президентът

...
Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич съобщи, че президентът
Коментари Харесай

Путин ще посети Сърбия през есента

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич заяви, че президентът на Русия Владимир Путин ще дойде тази есен в балканската страна , предава „ Вечер “.
„ Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Сърбия през есента. Руският външен министър Сергей Лавров, с който организирах през вчерашния ден диалог, ми съобщи, че възнамеряват това “, съобщи Дачич.
Той добави, че неговият съветски сътрудник е декларирал, че в случай че форматът на брюкселския разговор с Косово бъде уголемен, страната му е подготвена да взе участие.
Дачич добави, че е срещнал Лавров с последното развиване на разговора сред Белград и Прищина и добави, че той към този момент няма да се трансформира, само че и че договарянията с Прищина ще се засилят.
Дачич съобщи, че Русия е подготвена да взе участие в разискването на казуса с Косово, в случай че форматът се разшири. Той добави, че е предал на своя съветски сътрудник Сергей Лавров хода на договарянията сред Прищина и Белград, предава ТАСС.
„ Лавров още веднъж съобщи, че Русия е подготвена, в случай че форматът се разшири, с цел да вземат участие в него и да продължи да поддържа Сърбия “, съобщи Дачич, представен от Фокус.
Сръбският външен министър означи, че евентуално форматът на договарянията за Косово няма да се промени, само че договарянията би трябвало да станат по-интензивни. „ Следващата година мандатът на европейските длъжностни лица ще изтече и те желаят да разрешат всички въпроси до този миг, само че позициите на страните не се трансформират “, добави Дачич.
По-рано сръбският президент Александър Вучич съобщи, че не изключва опцията за присъединяване в разговора в Косово освен от страните на Запад, само че и на Русия и Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР