Сръбският медиен магнат Драган Солак е закупил контролния пакет акции

...
Сръбският медиен магнат Драган Солак е закупил контролния пакет акции
Коментари Харесай

Собственикът на Нова телевизия си купи клуб от Висшата лига

Сръбският медиен магнат Драган Солак е закупил контролния пакет акции на елитния британски футболен клуб Саутхямптън, оповестява Sky Sports. Солак е притежателят на United Group - компанията, която има Nova Broadcasting Group, а и Vivacom.
Драган Солак е закупил акциите на досегашния мажоритарен притежател на Саутхямптън Гао Джишън, които са 80% от собствеността на британския клуб. Той закупи Саутхямптън през 2017-а, само че от няколко месеца търси покупател на неговите акции. Според Sky Sports договорката е на стойност 100 милиона паунда.
Компанията възнамерява да изследва опцията за предложения и за клубове от други шампионати, сходно на тактиката на притежателите на Манчестър Сити. Любопитното е, че за договорката е съдействал и някогашният притежател на Левски Спас Русев, който е в доста близки връзки с Драган Солак.
В последните години Спас Русев спомага на Левски за партньорство с разнообразни компании, които да оказват помощ финансово на клуба. Предвид интереса на Драган Солак към разширение на футболното си портфолио, както и мощните позиции на United Group в България, изникват догатки дали предприемачът няма да влага и в български клуб.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР