Сръбски пенсионер предлага бъбрека си срещу сметката си за ток72-годишният

...
Сръбски пенсионер предлага бъбрека си срещу сметката си за ток72-годишният
Коментари Харесай

Сръбски пенсионер предлага бъбрека си срещу сметката си за ток
Сръбски пенсионер предлага бъбрека си против сметката си за ток
72-годишният сръбски пенсионер Стоядин Митич от Ниш предложи за продажба един от бъбреците си, с цел да се издължи на енергото.

Митич заяви това в обществените мрежи, което провокира вълна от мнения. "До през днешния ден получих 4-5 оферти. По всяка възможност ще приема едно от тях. Това е единственият ми метод да подсигури още веднъж електричество на фамилията ми, което от месец е без ток", сподели Митич пред организация Бета. Според него "най-доброто предложение е 6000 евро".

"Знам, че продажбата на органи е неразрешена в Сърбия, само че ще се запиша като донор. Жена ми и щерка ми се опасяват. Осъзнавам риска, само че няма да се откажа. Нуждата ме принуждава", сподели още пенсионерът.

Митич получава 17 000 динари пенсия, а брачната половинка му, която е тежко болна, 12 000 динари, което прави общо 240 евро.

"За някакво нелегално потребление на ток енергото ми желае 177 000 динари и още 200 000 за наново включване. Нямам тези пари, само че няма да разреша брачната половинка ми да остане без живот. Никой не може да познае по кое време тя ще има потребност от инхалатор. А, по какъв начин ще го употребява, в случай че нямаме електричество... Обмислям да предложа и едно око. Със сигурност ще коства повече от един бъбрек", сподели още Стоядин Митич. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР