Сръбската федерация по футбол ще настоява ФИФА да накаже играчите

...
Сръбската федерация по футбол ще настоява ФИФА да накаже играчите
Коментари Харесай

Скандалът се разраства! Сърбия иска наказания заради двуглавия орел, а в Швейцария: Те ни опозориха!

Сръбската федерация по футбол ще упорства ФИФА да накаже играчите на Швейцария - Джердан Шакири и Гранит Джака, написа Блиц.

Както е известно, двамата футболисти вкараха попаденията за триумфа на " часовникарите " над Сърбия с 2:1, а след головете си, те направиха жест с ръце, който представляваше двуглав орел - знак от флага на Албания. Той разгневи почитателите, защото Косово продължава да е противоречива територия за Сърбия и Албания, даже откакто тя е самостоятелна страна от 2008 година.

Така срекретарят на сръбската футболна асоциация Генерал Йован Сурбатович разгласи, че те ще сезират ФИФА: " Ще пишем на ФИФА. Имаше някой неприемливи жестове. Всички видяхме какво се случи при двата гола ".

В дисциплинарния устав на ФИФА пък са неразрешени политическите лозунги, а в раздел 54 се споделя: " Всеки, който предизвика необятната общност по време на мач, ще бъде осъден за два мача и ще бъде глобен с най-малко 3800 евро. "

Едно от най-авторитетните швейцарски издания „ Блик “ назовава двамата голмайстори „ брилянтни простаци “. Защото са брилянтни футболисти, само че простаци, тъй като са почернили цялата картина към дуела с неразумните си дейности.

Като цяло в Швейцария не гледат удобно на държанието на двамата футболисти. Политиците незабавно разясниха случилото се, осъждайки държанието на Шакири и Джака. Един от тях – Натали Рикли, от една от най-популярните партии в Швейцария, сподели: „ Те могат да работят по този метод, когато играят за Косово... “ Седрик Вермут от социалистическата партия добави, че тези футболисти са идиоти, държали са се неуместно и са опозорили Швейцария.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР