Сръбската държавна телевизия /РТС/ открито се включи в пропагандата срещу

...
Сръбската държавна телевизия /РТС/ открито се включи в пропагандата срещу
Коментари Харесай

Белград официално се включи в пропагандата срещу конституционните промени в РСМ

Сръбската държавна телевизия /РТС/ намерено се включи в пропагандата против конституционните промени в районен съд Македония, които са наложителното изискване за започване на договаряния на Скопие за участие в Европейски Съюз, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Белград.


В просторен репортаж, който бе озаглавен " македонците ще станат ли малцинство в родината " РТС внушава на аудиторията, че " българите оспорват идентичността на македонците ". " Преди 5 година РСМ промени името като изискване, с цел да продължи по европейския си път, само че в този момент България постави преграда и желае българите да бъдат вписани като малцинство в преамбюла на конституцията..., а те съставляват единствено 0.19 на 100 от популацията ", се споделя в репортажа, който незабавно бе препечатан от считания за официоз вестник " Политика ".


В информацията на РТС с изключение на за " заплахата от българите не се пропуща и другият дежурен зложелател - албанците, които застрашавали целостта на страната ". В самото начало репортерът цитира някогашния министър председател Зоран Заев, който бил попитал Бойко Борисов " по какъв начин по този начин всички по света са произлезли от маймуната, а единствено ние македонците от българите ". Подобна имитация в никакъв случай не е отправяна към Борисов, напомня БГНЕС.


Изявлението на Заев е пред локална публика. Репортажът завършва с припомняне, че " РСМ през 2019г. е направила отстъпки по отношение на албанците и по този начин албанският е станал формален език в страната ".

" Аргументите " против " рисковите промени в Конституцията " на РТС изцяло се припокриват с пропагандата на водача на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски, който плаши сънародниците си с " българския диктат " всеки ден след приемането на така наречен " френско предложение ", което открива пътя на страната за договаряния за участие в Европейски Съюз. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР