Спускаемият апарат “Марс Едно ще бъде построен от компания СпейсЕкс

...
Спускаемият апарат “Марс Едно ще бъде построен от компания СпейсЕкс
Коментари Харесай

Частен предприемач планира да изпрати хора на Марс до 2023 година!

 Mars One Lander

Спускаемият уред “Марс Едно ” ще бъде издигнат от компания СпейсЕкс и ще съставлява уголемена версия на галактическия транспортен съд “Драгън ”, който преди броени дни извърши първия си сполучлив полет до “Международната галактическа станция ”. Image credit: Mars One

Спускаемият уред също се чака да бъде галактически транспортен съд “Драгън ”, само че в наедрял и усъвършенстван вид. Както към този момент знаете, първото завръщане на кораба от “Международната галактическа станция ” беше на 31 май като “Драгън ” се приводни в Тихия океан. В бъдеще обаче СпейсЕкс възнамеряват да снабдят галактическия транспортен съд с универсална двигателна установка, която ще разреши на кораба да се приземява на всяко небесно тяло с твърда повърхнина.

Спускаемият уред ще бъде модифициран в няколко разнообразни разновидността – товарен вид (който ще доставя хранителни запаси на астронавтите от Земята), животоподдържащ блок (който ще дава отговор за производството на електрическа енергия и за обезпечаването на питейна вода и въздух), населен блок (ще достави структури, където ще живеят колонизаторите), спускаем уред за доставка на самоходно устройство (марсоход). Обитаемият блок се възнамерява да включва надуваеми структури, които ще летят в компактна форма, само че ще бъдат разгърнати директно след кацането на Марс.  Животоподдържащият блок се чака да работи с материали, които се намират на Марс – включително локална вода под формата на лед, която ще бъде извличана за питейни потребности или за производството на О2 за дишане.

Проектът “Марс Едно ” е в действителност доста упорит и уредникът Лансдорп си е сложил високи цели. Той има вяра, че всичката нужна технология за сходно начинание е към този момент налице. Очевидно скорошният триумф на една дребна частна компания като СпейсЕкс затвърди вярата на доста хора, че космосът в действителност има частно бъдеще и че в действителност скоро би трябвало да чакаме и по-големи чудеса в космонавтиката. Проектът “Марс Едно ” чака да изпрати хора на Марс още през 2023 година – и освен това хора, които ще бъдат подбрани измежду претенденти от целия свят, без значение от това от коя страна идват и без значение от националните и политическите пристрастия. Лансдорп е уверен, че политическите интриги не подсигуряват най-оптималната работа и най-хубавите резултати.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР