Спредложението да се премахне 3 март като национален празник за

...
Спредложението да се премахне 3 март като национален празник за
Коментари Харесай

Костадинов: Без 3 март нямаше да има 24 май

Спредложението да се отстрани 3 март като народен празник за следващ път от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) чертаят тежка разграничителна линия в българското общество. Това сподели пред публицисти водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Според него ПП-ДБ  демонстрират ненавист към всичко българско. 

На конгрес през вчерашния ден от ПП-ДБ, взаимно с самодейността " Правосъдие за всеки ", показаха пред медиите предложенията си за промени в Конституцията. Една от концепциите е 24 май да стане народен празник и да се назовава Ден на българското слово, култура и културата, и на кирилицата. 

В отговор на журналистически въпрос Костадинов уточни, че „ не си заслужава изобщо да разясняваме каквото и да било друго по-късно тяхно предложение “, тъй като не знае какво ще е идващото – може би да сменят българското знаме, тъй като в него има два цвята, които подхождат на съветското знаме – има бяло и алено. Може би да сменят българския герб, може би да сменят и българския химн, добави той. По думите му тези хора са рискови за националната сигурност. 

Костадинов разяснява, че без 3 март нямаше да има България. „ Без 3 март нямаше да има 24 май, тъй като нямаше да има кой да чества 24 май. Без 3 март нямаше да има 6 септември, тъй като нямаше да има какво да се съединява. Без 3 март нямаше да има 22 септември, тъй като нямаше какво да афишира самостоятелност. Без 3 март нямаше да ни има нас българите като народ “, добави депутатът. 

Според него от ПП-ДБ желаят да отстранен признака на българската независимост.

Тези хора компроментираха даже самата концепция за смяна в Конституцията, счита Костадинов и означи, че нямаме записан народен празик в Конституцията, а той е записан в други закони.

Попитан за изявлението на заместник-председателя на съветската Дума Пьотр Толстой, че " ние нямаме проблем с България, там по цялото крайбрежие наши са жителите ", Костадинов разяснява: „ Както в България имаме Сорос Денков, имаме Иво Инджев, имаме Соломон Паси, по този начин и в Русия има Пьотр Толстой и други сходни “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР