Справянето с проблема с болките в тялото не е лесна

...
Справянето с проблема с болките в тялото не е лесна
Коментари Харесай

Храни, които облекчават болката


Справянето с казуса с болките в тялото не е лесна задача. Тя може да се появи когато и да е и има друг итензитет. Кара ни да се усещаме некомфортно, най-много на работа. На пазара има доста лекарства, които носят моментно облекчение, само че и странични резултати като гадене, замаяност, главоболие, изнемощялост и други.

Статистиката демонстрира, че близо 50 милиона американци страдат от хронични болки. Голяма част от тях се нуждаят от по-сериозни грижи, тъй като стават нетрудоспособни поради здравословния проблем.

Има няколо различни метода за справяне с болката в другите елементи на тялото. Това са акопунктурата, спинална упойка, лечения с масаж, релаксиращи техники , тай чи, йогата. Можем да ги комбинираме с хранителен режим, който също ще способства за понижаване на болката. Ето кои храни са подобаващи в тази ситуация:

Джинджифил

Популярният корен не се употребява единствено за фалшификация и облекчение на кашлицата и болките в гърлото. Джинджифилът съдържа протеини, които работят като нестероидно противовъзпалително лекарство без странични резултати за организма. Препоръчва се за консумация от хора, които имат остеоартрит. Джинджифилът също тушира болката при мигрена и мускулни болки след интензивни тренировки.

Ако имаме настинка и грип, можем да си настържем малко джинджифил и да го смесим с мед. Не би трябвало да гълтаме повече от 4 грама дневно, а за бременните количеството би трябвало да е 1 грам. Добре е да знаем, че чаят от джинджифил също оказва помощ, само че е мощен съвсем колкото кафето.

Спанак

Още една причина да се храним със зеленолистни зеленчуци . Спанакът е богат на витамин B и калций, които облекчават пептична язва, включваща хронична болежка. Две купички спанак са ни изцяло задоволителни за деня, с цел да се заредим с витамините, облекчаващи болката. Зеленчукът може да се направи на смути, на салата, както и да се сготви по разнообразни способи.

Мента



Вкуст на растението постоянно се асоциира с бонбони и дъвки. Но също така се употребява за фалшификация и ароматерапия. Ментата оказва помощ при главоболие и мускулни болки. Чаят се предлага най-много при болки в корема. Можем да пием най-много по четири чаши дневно без проболем.

В някои дрогерии се продава и масло от мента, които също облекчава болката , само че ни е нужна консултация с доктор преди да стартираме да го употребяваме.

Свързани публикации.. Кои храни водят до отичане на корема? 0 4 храни, които съдържат повече калций от млякото 1 5 здравословни храни против инфекции 0

Храни, богати на омега-3

Важно е да прибавим здравословни мазнини в диетата си. Храните, богати на омега-3 мастни киселини като риба, семена, слънчогледовото олио, яйца и ядки, имат противовъзпалително деяние . Те се борят с болката в тялото, понижават червенината на кожата при артрит. Проучване демонстрира, че храните, богати на омега-3 мастни киселини са доста по-силни спрямо някои лекарства против хронична болежка.

Череши

Плодът понижава C-реактивния протеин в тялото, който провокира инфектиране и болки. Изследване сочи, че потреблението на плода понижава болката при остеоартрит и мускулните болки след бягане.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР