Справянето с коронавируса ще стане по-голямо предизвикателство през предстоящите есенни

...
Справянето с коронавируса ще стане по-голямо предизвикателство през предстоящите есенни
Коментари Харесай

Меркел предупреди: Борбата с коронавируса ще е по-трудна през есента и зимата

Справянето с ковид ще стане по-голямо предизвикателство през идните есенни и зимни месеци. Това предизвести немският канцлер Ангела Меркел по време на годишната си лятна конференция.

" Някои неща евентуално ще бъдат по-трудни през идващите няколко месеца, в сравнение с през лятото ", отбелязаа Меркел.

" Всички сме се радвали на свободите и относителната отбрана от аерозолите през лятото, което е допустимо през живота навън ", сподели тя, като имаше поради микрочастиците, за които се счита, че се популяризират във въздуха, изключително в затворени пространства.

Коментарите на Меркел пристигнаха, откакто в четвъртък тя контракти вълна от нови ограничения с министър председателите на 16-те федерални провинции в Германия, целящи битка с възходящия брой инфектирани в Германия, което се случва основно поради летните пътувания и частни празненства.

Мерките включват минимална санкция от 50 евро за всеки, заловен без маска за лице тук-там, където носенето на такава е наложително, възбрана за огромни събития до края на годината и нови правила за карантина за пътуващите.

" Ще би трябвало да живеем с този вирус още дълго време. Той към момента е сериозен. Моля, продължете да го приемате съществено ", предизвести Меркел.

" Не всичко ще бъде същото като преди пандемията, ще ни удари мощно и екзистенциално ", добави тя.

Досега Германия се оправи относително добре в борбата си за преодоляване на вируса, само че сходно на доста други европейски страни през последните седмици се следи нов скок в случаите.

В петък той регистрира 1571 нови случая, като общият им индикатор е 239 507, съгласно института за надзор на заболяването Робърт Кох.

Досега страната е записала 9 288 смъртни случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР