Справям се доста добре - такава нескромна оценка даде на

...
Справям се доста добре - такава нескромна оценка даде на
Коментари Харесай

Борисов за управлението си: Справям се доста добре

" Справям се сносно " - такава нескромна оценка даде на кабинета си министър-председателят Бойко Борисов в изявление пред БТВ.

И изреди индикаторите на страната:

„ Безработицата падна на 5%, икономическият растеж е голям, вложенията са най-вече в фабрики ".
„ Направих сметка - 15 милиарда ни трябват, с цел да удовлетворим настояванията на всички. Всеки споделя " Искам, желая, желая ", добави Борисов.

" Аз си давам постоянно отлична оценка. Няма ден, няма нощ. Аз не почивам, стараем се доста. Яви се някой път някой глупак, само че подобен е животът... Стараят се всички министри ", заключи Борисов.

" Изкъпах се един-два пъти в морето, и това е - с това се изчерпва лятната отмора на премиера ".

Той разгласи, че изпитва почитание към държавния Румен Радев, само че влезе в поредна борба по оста ръководещи - президентска институция.

„ Изпитвам почитание към президента Радев, само че за два месеца служебно държавно управление да смени всички в системата, до шефовете на институти... За един месец да приключиш за 3 милиарда договорка, като изхвърлиш Ф-16, не бих приказвал аз по този начин самоуверено за лобизъм.

Когато приказваш по този начин самоуверено, казваш Министерство на вътрешните работи и учителите да чакат, всички да чакат, с цел да се купят 9 изтребителя... За 1 месец те извъртяха една поръчка, от която 15 година всички се тормозят, тъй като това са големи пари.
Ние сме си го говорили с президента Радев. Кой е лобист? Да каже имена - Борисов, Цветанов или кой? Излиза, че аз съм лобист ", ядоса се Борисов и попита риторично:

" Как ще се приземява авиацията, като по време на нашето ръководство рекорден брой самолети са във въздуха? 10 милиарда желаят военните ", добави описът с стремежи министър председателят и още веднъж се върна към сякаш положителните си взаимоотношения с Радев.

„ Прекрасна връзка имам с президента и по тази причина малко се удивлявам на тези обвинявания, сподели в умозаключение на тематиката Борисов.

Той разяснява и неспирните кавги с кадровиците на ГЕРБ като Живко Мартинов, станал прочут с аферата със суджука в Добрич и ръководителя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чиито револвер бе погубен човек, може би от дете.

ГЕРБ има 1200-1300 общински съветници, стотици кметове, зам.-кметове, регионални шефове, зам.-областни шефове, депутати, министри. Това са 3-4000 души. Статистическата неточност дава, че най-малко 5% на 3000 са проблематични, сподели министър председателят и изрично съобщи, че не познава Лазар Влайков, „ само че това не ни прави почтени, откакто е попаднал в нашата листа ". По думите му след предходното премахване на Влайков локалните организации ходатайствали пред зам.-председател на партията с претекста, че се бил поправил.
Освен това Бойко Борисов „ изобщо не желае да чува " за Живко Мартинов, станал прочут около „ Суджукгейт ".

Премиерът призна, че доста пъти са употребявали името му без негово познание, само че благодарение на „ Facebook " сигналите за злоупотреби стигат до него, а от там - в някои случаи и до ДАНС. „ Когато се залови подобен човек, неотложно би трябвало да бъде отхвърлен и вкаран в правосъден развой ", акцентира министър председателят.

В тази връзка той разяснява и желанията на Слави Трифонов за старт на нов политически план и надлежно обвиняванията на шоумена за „ некадърните " среде ръководещите.

„ В демокрацията всеки има право да мисли, да приказва и да се бори. Пожелавам му триумф. И аз мога да кажа, че има некачествени хора в шоуто, само че който желае да си го гледа, си го гледа. Това е демокрацията ", добави министър. В политиката имаш 100 дни успокоение, след това почваш да консумираш проблемите. "
Имам 3000 индивида на разнообразни позиции в страната. От тези 3000 сигурно ще го издънят най-малко 30, което е дребен %. Ще му дам на господин Трифонов една писалка да напише имената на 3-4 души и да се подпише, че няма да го издънят. Със съчувствие слушам за всяка нова партия, която се основава. Има една пяна, която на всички места потегля - до момента в който се оттече. Всеки идва със поръчка за нови хора ", добави Борисов.

По тематиката с митингите в Министерство на вътрешните работи и настояванията за по-високи заплати и по-добри условия на труд, Бойко Борисов избра да спести директните отговори отвън това, че „ естествено " желае работещите в бранша да получават по-добри заплати. Той напомни издигнатите нови пожарни и полицейски ръководства, само че и несвързаните с това планове за ДАНС и спецсъда. Премиерът не отговори и на въпроса дали пожарникарите се е наложило да си купят съоръжение, дарено от Канада.

„ За това, което бяха прави - не им бяха купувани дрехи, им дадохме толкоз пари, колкото е трябвало да получат - над 30 млн. лева Естествено, че желая да им се вдигнат заплатите ", разгласи министър-председателят.
Във връзка с предизборните обещания за битка с битовата престъпност той посочи, че към този момент има 1000 назначени служители на реда в селските региони.

За новата група за отвличания Борисов също нито удостовери, нито отхвърли, че има връзка сред нея и арестите, осъществени през уикенда.

„ Операцията на Министерство на вътрешните работи, която стартира в събота, е против сериозна група. Тя е сериозна група, много време я следят. Добра е реализацията. Събрани са задоволително доказателства, съгласно мен. Днес имат да досъберат. Утре, вторник, ще я оповестят ", разяснява Борисов.

По думите му групата се е занимавала с всичко, което може да ни мине през мозъка.

„ Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата работиха много по тази тематика и заслужават на следващия ден да си я разгласят и да опишат, тъй като фактически има още малко да се доподредят нещата в документите, с цел да не се издъни делото. Мисля, че се оправиха доста добре. Много сериозна група ", добави министър-председателят.

Борисов разяснява и случая с отвлечения Адриан Златков.

„ Когато има такива тежки закононарушения, присъдите би трябвало да се излежават и да бъдат оптимално строги. Единственото, което стои пред хората, които управляват интервенциите е да изберат до каква степен и по какъв начин да се приближат до причинителите ".

По думите му, „ в случай че на човек му е отвлечено детето, единственото което го интересува, е не дали Министерство на вътрешните работи ще е сполучливо в разкриването, а дали ще може да си го прибере у дома ". Той добави, че точно моментът на предаването на откупи е този, в който полицията е най-близо до причинителите и изкушението за оперативните чиновници е доста огромен, само че една неточност може да бъде съдбовна.

„ Не отидох в Софийско и ли в Министерство на вътрешните работи, тъй като в такива случаи се следят придвижването на по-големите началници. Те също имат шпионаж на улицата. Това са доста готови хора ", добави Бойко Борисов.

Относно отчета за националната сигурност на държавното управление, съгласно който Русия е опасност министър председателят разгласи:

" Не дай си Боже, в случай че стане война, ние сме на страната на НАТО и Русия ще е зложелател. Иначе държим на прагматичните връзки с Русия. Даже съм приказвал с Ципрас следващата година, като поемем председателството, може да се сложи и въпроса за рухване на глобите против Русия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР