Спот Биткойн ETF-ите за американските пазари успяха да достигнат активи

...
Спот Биткойн ETF-ите за американските пазари успяха да достигнат активи
Коментари Харесай

Спот Биткойн ETF достигнаха невероятните $37 милиарда за месец

Спот Биткойн ETF-ите за американските пазари съумяха да доближат активи под ръководство (AUM) на стойност съвсем $37 милиарда.

Интересно е, че тази цифра съставлява забележителна част от общия AUM, притежаван от ETF за злато, както е оповестено в данните на Bitcoin Archive.

AUM на спот Биткойн ETF в размер на $37 милиарда съставлява 39.8% от AUM на златните ETF в размер на $93 милиарда.

Анализаторите спекулират, че Биткойн ETF може да надмине златните ETF във връзка с темпа на повишаване на AUM. Анализаторът на Bloomberg ETF Ерик Балчунас означи бързия напредък на тези ETF в границите на първите 25 дни, което подсказва, че те могат да надминат ETF за злато по-скоро, в сравнение с се очакваше в началото.

Балчунас обаче предизвести, че впечатляващите числа са ненапълно смекчени от забележителните активи, притежавани от Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) преди трансформирането му в ETF.

Забележително е, че лъвският дял от AUM на спот Биткойн ETF се дължи на GBTC, следван от iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock и Fidelity Wise Bitcoin Trust (FBTC).

Балчунас акцентира опцията тези ETF-и бързо да изпреварят продуктите, основани на злато, в случай че цената на Биткойн продължи да се повишава до нови исторически върхове. Все отново той призна, че сходен резултат зависи от цената на BTC, която остава основна променлива големина, отбелязвайки, че един спад би удължил доста процеса.

Понастоящем спот Биткойн ETF демонстрират по-добри резултати в съпоставяне със златните ETF по разнообразни индикатори. Докато златните ETF са отбелязали изходящи потоци от $3 милиарда от началото на годината до момента, спот Биткойн ETF са отбелязали входящи потоци от $4.1 милиарда от стартирането си на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР