Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета сподели своите виждания за

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета сподели своите виждания за
Коментари Харесай

Джарета: Клубовете трябва да бъдат защитени, особено малките

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета показа своите визии за тежките времена, в които изпадна футболът поради вихрещата се пандемия от ковид. Той го стори пред медия в родината си, преди да стане ясно, че част от тимовете ни ще желаят първенствто да бъде прекъснато. Джарета съобщи, че ще е хубаво шампинатите на Стария континент да завършат. В противоположен случай по-малките клубове нагледно казано ще " извърнат коремите ", т.е., ще банкрутират.

" В момента съм в България. Тук съвсем всичко незабавно бе затворено, още с първите признаци, действаше се бързо ", изясни Джарета в изявление за италианския Messaggero Veneto. - Трябва да се каже, че футболистите са на първо място хора и се нуждаят от чисти глави, с цел да играят. В този миг не виждам по какъв начин футболистите ще се съберат и ще упражняват дружно. Не виждам кой ще е спокоен да приказва с другия отблизо разстояние, камо ли пък да стои в кръг със съотборниците и да слуша наставленията на треньора преди занятие ", уточни той.

Според Джарета шампионатите на всички места би трябвало да бъдат доиграни. " Важно бе да се спре. В момента бе определено по-малкото зло - да се измести европейското състезание за следващата година. Но какво друго ще се случи? Сега би трябвало да се направи по този начин, че да бъдат предпазени клубовете, изключително дребните. Ще дам образец - в Серия " А " има за доиграване 124 мача. Което кореспондира на 316 млн. евро от тв права. Ако шампионата не приключи, то е изцяло достоверен сюжетът, при който Sky и Dazn (б.р. - компаниите, държащи правата за лъчение на мачовете) да изискат да не платят тази сума. Ясно е, че клубовете ще се затруднят в такава обстановка. Защото те чакат разпределението на тези пари. Не би трябвало да се позволява по-малките да извърнат коремите ", сподели Джарета.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР