Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, заяви, че тимът

...
Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, заяви, че тимът
Коментари Харесай

Караманджуков: Титлата ни е приоритет

Спортният шеф на Лудогорец - Георги Караманджуков, съобщи, че отборът ще хвърли всичко, с цел да резервира купата. В момента отборът изостава на точка от водача ЦСКА, а в четвъртък му следва реванш против Андерлехт (1:0) за класиране за 1/8-финалите в Лигата на конференциите.

В неделя разградчани мъчно се постановиха с 2:1 над Славия с гол в добавеното време.

" Искаме купата. Защото единствено тя обезпечава присъединяване в квалификациите на Шампионската лига и Лига Европа, която в новия й вид си е мини Шампионска лига. Лудогорец не отписва никакви шампионати, на всички места играе с най-хубавото, с което разполага сега. Титлата обаче е приоритет.

ЦСКА? През годините постоянно сме желали да имаме сериозна конкуренция. Когато има изравнени сили на повече тимове, се играят по-истински мачове. Това подвига и нашето равнище. Защото е доста мъчно да настроиш футболистите. Колкото и да си приказваме и да ги мотивираме - едно е да се връщаш от " Олимпико " в Рим, друго е, без да наскърбявам, да гостуваш у нас. Мотивацията е напълно друга.

Когато си станал първенец с 21 точки разлика, е мъчно да кажеш на играчите, че годината ще е тежка. Трудно е... Да не забравяме, че сме изиграли с 10 мача повече от всички наши съперници за купата, а с някои разликата ще стане 16 - това си е един полусезон повече.

Искам всеки клуб да влага в възстановяване на бази, терени и в действителност мачовете да са празници. Защото без добър терен и конюнктура за игра футболистите няма по какъв начин да демонстрират най-хубавото от себе си. Лошите стадиони изравняват опциите на футболистите. Все в миналото няма да станем първенци, то е ясно това нещо. Няма подобен клуб в света, който да е непрекъснато, постоянно на върха. Ние също не сме абонирани за това нещо, разбираме го добре, с цел да си реализираме задачите ", съобщи Караманджуков пред БНТ1.

" Лудогорец все е отговорен на някого. Когато искаш да станеш първенец непременно, ще станеш един път. Няма по какъв начин да си 11 години поред. В кръга на шегата от време на време желая да се откажем, с цел да стане някой различен. Защото в последните 7 години имаме присъединяване в групите на Шампионската лига, а по-късно 6 следващи в тези на Лига Европа. Там се демонстрира всичко ", добави шефът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР