Как да спасите парите си, когато мачът не се развива по план?

...
Спортните залози може да са доста забавни, подходящи за припечелване
Коментари Харесай

Спортните залози може да са доста забавни, подходящи за припечелване на допълнителни пари, но ще си признаем, те винаги са представлявали и значителен финансов риск. И най-добрите в залаганията правят грешки. И най-добре аргументираната прогноза на футболен мач или на някое друго спортно събитие в Bet 365 може да завърши съвсем не така, както сме предвидили в началото. Защото колкото и много умения и знания да изискват залозите, все пак те зависят от съдбата, от късмета ни и бъдещето. Ето защо 100% сигурна прогноза няма.

Можем ли се спасим, ако виждаме фатален край за своята сигурна прогноза?

Случвало ли ви се е да сте супер убедени в дадена прогноза, да заложите доста пари на нея и в един момент цялата ви увереност да се срути за миг? Едва ли това е ситуация, в която се изпадали само някои от вас. Със сигурност, тя е възможна за всеки залагащ, особено за най-активните и опитните, поставили не малко залози в своя живот.

Но какво правят те, когато видят, че фаворитът в мача започва да губи почва под краката си? Как реагират, ако видят, че дългосрочният залог, който са поставили за края на едно първенство, го грози провал? Отчайват се? Примиряват се? Всъщност, това са най-логичните реакции. Но не и единствените възможни.

Онлайн букмейкърите, между другото, са предвидили за играчите изход от подобен тип ситуация. Този изход се нарича „cash out“. И като функция той е наличен в доста съвременни интернет букмейкърски къщи. Благодарение на опцията cash out вие получавате реален шанс да спасите парите си, когато мачът не се развива по план.

Как работи функцията cash out?

Функцията cash out е позната още и като затваряне на залог. Някои експерти я наричат и откупване на залог. Този, който купува залога е самият букмейкър, а този, който го продава и получава цената, естествено е играчът. Цената обаче в случая не се определя от продавача, както се случва в търговията по принцип. Тя идва като предложение от букмейкъра, а самият играч има право, разбира се, и да я откаже, тоест да отклони офертата, но не и да предложи своя собствена цена.

Тези разяснения на практика показват и как точно работи функцията cash out. Трябва да отбележим, че тя не е задължителна за всеки букмейкър или за всяко събитие в неговата програма. Не всички онлайн сайтове за залози предлагат опцията. А дори и тези, които я предоставят на своите клиенти, тя не винаги е налична за всички събития на платформата.

Обикновено, до събитието, за което може да се търси cash out, е обозначено със специална икона или надпис. Този символ се активира, когато букмейкърът има предложение да откупи от играча направения залог. Ако играчът се интересува, той натиска даден бутон и вижда каква цена му се предлага. Имайте на предвид, че cash out може да е пълен, но може и да е частичен. Когато cash out е частичен, част от залога остава в сила. Тоест в края на събитието, все пак, заложилият може и да спечели от своята прогноза, ако се окаже вярна, но само до сумата, която е останала неоткупена от потребителя.

Кога се налага да ползваме функцията cash out?

Както вече споменахме, cash out не е задължителна опция за играчите. Те могат да отклонят офертата на букмейкъра. Залагащият обаче ще я приеме в следните случаи:

Поставил е дългосрочен залог в началото на голямо първенство, например, но с времето отборът го предава и показва доста слаба игра.

При залозите на живо. Там, в реално време играчите виждат доколко прогнозите им са били правилни. Ако те не кореспондират с истината, функцията cash out е добър вариант да спасят парите си.

Разбира се, най-доброто решение за един играч да не губи много пари, е като внимателно обмисля своите прогнози. Грешки обаче се правят и е важно залагащите да ги поправят по всеки възможен начин, а много букмейкърски инструменти са създадени за това, както е cash out или отказът от цялата селекция от събития, въведени в електронния фиш.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР