Спортистите от Русия и Беларус ще бъдат допуснати да участват

...
Спортистите от Русия и Беларус ще бъдат допуснати да участват
Коментари Харесай

Допуснаха спортистите от Русия и Беларус на параолимпийските игри

Спортистите от Русия и Беларус ще бъдат позволени да вземат участие на параолимпийските игри в Пекин. От МОК обаче взеха решение те се състезават под параолимпийския байрак, а двете страни да бъдат изключени от класирането по медали. Церемонията по откриването е в петък, а първите стартове са в събота.

Президентът на Международния параолимпийски комитет Андрю Парсънс съобщи, че това е допустимо най-суровото наказване, планувано в регламента. " Нашата организация е мощно загрижена поради грубото нарушение на олимпийското помирение от страна на съветското и беларуското държавни управления - разяснява той. - Категорично осъждаме тези дейности и считаме, че те не могат да останат незабелязани и без отговор. Трябваше да вземем решение в границите на новата ни конституция, с цел да останем политически неутрални ".

От Международния параолимпийски комитет показаха още, че преустановяват организирането всевъзможни събития в Русия и Беларус до второ разпореждане. Възможно е двете страни да изгубят участието си в организацията, като сходен ход ще бъде подложен на гласоподаване по-късно през годината.

" Очаквам всички участници на игрите в Пекин да се отнасят към спортистите от Русия и Беларус по същия метод, както към представителите на която и да е друга страна. За разлика от своите държавни управления, тези спортисти и публични лица не са агресори и са тук, с цел да вземат участие в най-големия състезателен конгрес “, прикани Парсънс.

Отборът на Украйна също дойде в Пекин и ще взе участие на игрите броени дни откакто съветският президент Владимир Путин разпореди инвазия в страната. През последните дни съвсем всички огромни спортни организации започнаха строги наказания поради войната - изключиха съветски спортисти и тимове от надпревари и анулираха значими събития като международното състезание по волейбол и старта от Формула 1.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР