Спортинг Лисабон се доближи на само една победа от титлата

...
Спортинг Лисабон се доближи на само една победа от титлата
Коментари Харесай

Спортинг вече е само на победа от титлата в Португалия

Спортинг Лисабон се приближи на единствено една победа от купата в Португалия. „ Лисабонските лъвове “ се поздравиха с типичен триумф с 3:0 над гостуващия Портимонензе и се нуждаят от още две точки в оставащите два кръга, с цел да ликуват като първенци. Отборът на Рубен Аморим може да победи още в неделя, в случай че Бенфика не завоюва визитата си на Фамаликао.

⏹ Full time:

⚽ Paulinho, Trincão and Gyökeres // 3-0
— Sporting CP English (@SportingCP_en)
На „ Жозе Алваладе “ Спортинг не срещна никакви усложнения против един от отборите, застрашени от изпадане. В 13-ата минута Паулиньо откри резултата след съвършено центриране на Нуно Сантош. Последваха много пропуски на домакините, преди Тринкао да вкара втория гол в 70-ата минута. Този път Паулиньо влезе в ролята на помощник, а Тринкао технично насочи топката в мрежата.

Точка на разногласието постави Виктор Гьокереш в добавеното време. Шведският нападател вкара на празна врата след пас на Даниел Браганса и към този момент има 27 попадения от началото на сезона.

Портимонензе приключи срещата без нито един прецизен удар и е в серия от 4 следващи мача без победа. Отборът има 28 точки и заема 16-о място в класирането.

Порто нямаше право на неточност при визитата си на Шавеш и се наложи с 3:0. „ Драконите “ взеха решение всичко още до почивката с голове на Чико Консейсао и Еванилсон, а домакините останаха в понижен състав поради червен картон на Жуниор Пиус в 28-ата минута. През второто полувреме Мехди Тареми осъществя дузпа и оформи триумфа на Порто. Тимът на Сержио Консейсао е трети в подреждането с 66 точки, а четвъртият Брага има 62, само че и мач по-малко.

⏱Final de Jogo / End of the match / Final del Partido
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР