Спортът и олимпийското движение постигнаха голяма победа с избора на

...
Спортът и олимпийското движение постигнаха голяма победа с избора на
Коментари Харесай

Томас Бах: Сигурността на олимпийските игри е гарантирана за следващите 11 години

Спортът и олимпийското придвижване реализираха огромна победа с избора на Париж и Лос Анджелис за домакини на игрите през 2024 и 2028 година, счита президентът на Межународния олимпийски комитет Томас Бах. Сесията на МОК в Лима официализира избора на двата града да одобряват най-големите спортни конгреси.

Въпросът стана условност, откогато Лос Анджелис изиска да одобри най-големия състезателен конгрес през 2028 година и по този метод отстъпи 2024 година на Париж.

Congratulations to @Paris2024 and @LA2028#IOCSession#Lima#[email protected]/etlauX5kIY
— IOC MEDIA (@iocmedia) September 13, 2017

" Поздравления за Париж 2024 и Лос Анджелис 2028! Това е исторически ден, в никакъв случай до момента не сме разгласявали домакините на идващите две летни олимпийски игри. Трудно мога да си показва нещо по-добро за олимпийското придвижване, по този начин ние гарантирахме стабилността за идващите 11 години ", сподели Бах пред делегатите на МОК.

И за двата града това ще бъде трети сходен конгрес. Париж одобри игрите през 1900 и 1924 година, до момента в който Лос Анджелис беше хазаин през 1932 и 1984 година

" От през днешния ден можем да поканим всички хора по света да се причислят към голямото семейство на парижаните ", сподели кметът на Париж Ан Идалго.

Нейният сътрудник – градоначалникът на Лос Анджелис Ерик Гарсети изрази своето удовлетворение от завръщането на игрите в града. " Ние имаме 11 години да се подготвим оптимално добре и да покажем на света Лос Анджелис в най-хубавата му светлина. Градът на ангелите е притегателна мощ за милиони със своите атракции, а през 2028 година ще притегли всички и с помощта на спорта ", сподели Гарсети.

Очаквайте детайлности!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР