Спорните нови правила за касовите апарати ще бъдат отложени за

...
Спорните нови правила за касовите апарати ще бъдат отложени за
Коментари Харесай

Отлагат подмяната на касовите апарати със 7 месеца, за някои

Спорните нови правила за касовите апарати ще бъдат отсрочени за част от търговците със 7 месеца - до септември. Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса, предава БГНЕС.
„ Ще търсим решение с бизнеса за използване на наредбата. Реалното отчитане на оборотите би трябвало да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. Голяма част от оборотите се крият и това е задачата на изменението на Наредба 18 “, съобщи министър Горанов.
Според новите правила всички търговци са длъжни да подменят фискалните си устройства или най-малкото - да пригодят софтуера си да регистрира оборотите им в Национална агенция за приходите в действително време. В момента касовите апарати са настроени отдалечено да подават информация към организацията един път месечно. Промените влизат в действие от 31 март.
По думите на Горанов отлагането на новите условия със 7 месеца се дължи на напрежение сред Национална агенция за приходите и бизнеса. „ Новите правила ще би трябвало да се ползват, а бизнесът би трябвало си заплаща налозите “, безапелационен е той.
Финансовият министър обаче предизвести, че в интервала до влизането в действие на новите правила би трябвало да се решат всички проблеми.
„ Отсрочката с тези 7 месеца е значима и те не би трябвало да бъдат пропилени, наредбата би трябвало да стане по-работеща. Разработчиците на софтуера би трябвало да употребяват времето, с цел да я изчистят, а 7-те месеца трасират пътя на приложението й “, счита финансовият министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР