Според тази заповед оранжерията с площ от 500 кв. м.

...
Според тази заповед оранжерията с площ от 500 кв. м.
Коментари Харесай

Съдът реши: Оранжерията на Доган в Росенец - незаконна. Трябва да бъде съборена

Според тази заповед оранжерията с повърхност от 500 кв. м. е противозаконна и би трябвало да бъде съборена. Мотивът е, че няма данни по кое време е издигната и кой е нейният строител. Според юриста на „ Хермес солар “ обаче в издаването на заповедта са позволени нарушавания като обектът „ погрешно е дипломиран като градеж “, написа във възраженията им против решението на Николов.

През март 2016г. „ Хермес солар “ са декларирали пред община Бургас, че в парцела ще бъдат построени „ оранжерия до 200 кв.м. “ и „ култивиран и паркови детайли, с височина до 2.50м. над съседен терен “.

Съгласно Закона за устройство на територията за обекти като оранжерии, които са до 200 кв.м. не се изисква позволение. Съдебно-техническата експертиза обаче е открила, че има разминаване в посочените параметри на оборудването.

В заповедта на Община Бургас за премахването на противозаконната сграда се показва, че тя е почти 500 кв.м., а в фактически е към 912 кв.м. За такива обекти са нужни капиталов план и строителни разрешителни, каквито в този случаи не са открити.

Според съда няма позволени нарушавания при издаването на заповедта и постройката би трябвало да бъде отстранена. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР