Според СЗО следните мерки НЕ са ефективни срещу COVID-2019 и

...
Според СЗО следните мерки НЕ са ефективни срещу COVID-2019 и
Коментари Харесай

Световната здравна организация: Кои мерки НЕ са ефективни срещу COVID-2019 и могат да бъдат вредни

Според СЗО следните ограничения НЕ са ефикасни против COVID-2019 и могат да бъдат нездравословни:

- Пушенето

- Носенето на голям брой маски

Трябва ли да нося маска, с цел да се защитя?

Носете маска единствено в случай че сте заболели от признаци на COVID-19 (особено кашлица) или се грижите за някой, който може да има COVID-19. Маска за лице за еднократна приложимост може да се употребява единствено един път. Ако носите маска, когато не сте заболели или не се грижите за някой, който е болен, това е разточително. В международен мащаб има дефицит на маски, тъй че СЗО приканва хората да ги употребяват рационално.

СЗО поучава рационално потребление на медицински маски, с цел да се избегне ненужното амортизиране на скъпи запаси и неправилна приложимост на маски.

Най-ефективните способи да отбраните себе си и другите от COVID-19 са честото разчистване на ръцете, когато кашляте си слагайте сгъната ръката в лакътя пред устата, поддържайте разстояние най-малко 1 метър (3 фута) от хора, които кашлят или кихат. 

- Прием на антибиотици (вижте въпрос 10 „ Има ли медикаменти или терапии, които могат да предотвратят или излекуват COVID-19? “)
Във всеки случай, в случай че имате температура, кашлица и затруднено дишане, потърсете здравна помощ рано, с цел да намалите риска от развиване на по-тежка зараза и не забравяйте да споделите скорошните си признаци с вашия лекуващ доктор.

Източник СЗО виж в оригинал - https://www.who.int/docs/default-source/searo/bangladesh/2019-ncov/q-a-en.pdf?sfvrsn=275ce4d2_6



Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Прави
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР