Според Симеон Дянков по-песиместичните прогнози за икономиката на България ще

...
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Спадът в икономиката на България ще е между 6% и 10%

Според Симеон Дянков по-песиместичните прогнози за стопанската система на България ще се осъществен. Бившият министър допусна, че у нас спадът ще е сред 6-8%, може би и 10%.
Според него причина за това е, че към момента не е ясно какъв брой дълго ще продължи рецесията и посочи, че би трябвало да се готвим за тежки месеци.

По думите му пред bTV по време на рецесия не е най-важно да има верен пакет от ограничения, а да се вземат бързи решения, които да се поправят в крачка.

Бившият министър акцентира, че у нас първите стъпки са верни. Той счита, че оповестените от кабинета стратегии, като мярката 60/40 и грантовата система, са потребни, тъй като са влезнали бързо в приложимост. „ Разбира се, даже да се дават заеми, въпреки и безлихвени, семействата и бизнесът няма да устоят дълго. Трябва да се мисли за бъдещи стъпки “, посочи Дянков и добави, че някои страни към този момент са нараснали ставките за бизнеса. Така ще се запазят работните места, само че и ще се запазят приходите на семействата.

Икономистът счита, че туризмът в България ще бъде ударен, защото подвластен от транспортни връзки и от страните, които изпращат поток от туристи към България.

„ Ние се фокусираме прекалено много върху секторите, които са на първо равнище – туризъм и транпорт. Има и браншове, които са най-малко толкоз наранени и значими за страната – производството на авточасти, които се вършат край редица градове у нас. Тези фабрики дълго време няма да работят в цялостен потенциал, а за служащите би трябвало да се мисли в този момент “, акцентира той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР