Според сексолози жените могат да могат да изпитат 8 различни

...
Според сексолози жените могат да могат да изпитат 8 различни
Коментари Харесай

Сексолог описа 8 вида оргазми

Според сексолози дамите могат да могат да изпитат 8 разнообразни типа оргазъм. Някои от тях обаче не съумяват да се насладят даже на един. Според статистиката на всяка втора ѝ се постанова да имитира кулминационна точка на половия акт, единствено и единствено да не разочарова колегата си. Тя по този начин и не стига до висшото чувство.

Проблемът е, че женският оргазъм има доста по-комплексен механизъм на задействане спрямо мъжкия.Това изяснява пред Mirror английската сексоложка Ан Самърс, която твърди, че при дамата има не един, не два, а осем вида оргазъм.

" За да доближи до полово задоволство, жената би трябвало да направи разнообразни опити. Само по този начин ще успее да направи половия си живот пълностоен " , споделя Самърс.

Ето и описаните от нея 8 разновидности на женските оргазми:

На първо място е обичайният клиторен оргазъм.

Вторият е този на добре известната точка G – тайнствено „ бутонче на удоволствието “ в предната стена на влагалището, което съставлява сборище на нервни окончания. При раздразнение те провокират полова възбуденост и оргазъм.

Съществува още и по този начин нареченият „ разбъркан “ оргазъм, който се освобождава при стимулация на разнообразни ерогенни зони: гърди или анално отверстие. Стимулирането на тазовия нерв постоянно отприщва мощен оргазъм при дамите. То пък е обвързвано с аналния оргазъм.

Ан Самърс приказва още за оргазъм, обвързван с точката А – цялост от кафези във входа на влагалището, която се намира над точката G. За да се доближи до този оргазъм обаче, би трябвало мъжкият член да е по-едър или да се употребяват секс играчки.

Съществува също по този начин оргазъм, обвързван със стимулация на зърната на гърдите. Дразненето им дава сигнали в мозъка сходни на стимулацията на влагалището, клитора и шийката на матката.

Седмият тип оргазъм е обвързван с мускулите на влагалището и допира на облеклата. Получава се постоянно при физически натоварвания с упражненията пилатес. Този оргазъм поражда поради триенето при осъществяване на повтарящи се извършения и допира със стегнатия чеп.

На осмо място, само че не на последно, се подрежда „ фантазменият “ оргазъм – с други думи опцията на дамата да доближи възбуденост и полово облекчение единствено благодарение на мислите и фантазиите си, без какъвто и да е физически досег.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР