Според съобщенията федералните прокурори на САЩ искат лишаване от свобода

...
Според съобщенията федералните прокурори на САЩ искат лишаване от свобода
Коментари Харесай

Лишаване от свобода за Сам Банкман-Фрийд още преди делото?

Според известията федералните прокурори на Съединени американски щати желаят отнемане от независимост на някогашния основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрийд преди правосъдния развой през октомври.

От Reuters разкриха , че прокурорите са призовали съдията да издаде присъда на някогашния изпълнителен шеф още преди правосъдния развой, който се отнася до срутва на FTX.

По време на чуването във Федералния съд в Манхатън прокурорът Даниел Сасон съобщи:

Това искане идва, защото против Банкман-Фрийд са повдигнати голям брой обвинявания, свързани с рухването на борсата през миналата година.

Сагата с крипто борсата FTX безспорно е един от най-спорните епизоди в историята на промишлеността. Разкритите лъжливи действия на компанията се равняват на едно от най-големите финансови закононарушения в Съединените щати. В резултат на това идният през октомври правосъден развой може да дефинира ориста на съоснователя и основен изпълнителен шеф на компанията.

С наближаването на правосъдния развой американските прокурори упорстват за отнемане от независимост на Сам Банкман-Фрийд. Те категорично желаеха от съдията да задържи някогашния основен изпълнителен шеф под стража до провеждането на процеса през октомври.

Предстоящото правосъдно произвеждане ще се концентрира върху срутва на FTX и хипотетичната роля на Сам Банкман-Фрийд в него. Понастоящем Банкман-Фрийд е изправен пред повече от 13 наказателни обвинявания, свързани с присъединяване му в рухването на компанията. Към момента той не се е признал за отговорен по всички тези обвинявания.

Въпреки признаването на виновността му, федералните прокурори упорстват за задържането му преди правосъдното произвеждане.

Това искане е обвързвано с дейностите на Банкман-Фрийд по приключване на персоналните мемоари на основния изпълнителен шеф на Alameda Research Каролин Елисън. Тези трудове бяха предоставени на New York Times и се чака Елисън да свидетелства против някогашния основен изпълнителен шеф на FTX.  

Изтичането на тези документи се смята от някои за подправяне на документи, а то се е случило преди настояването за лишаването му от независимост.

При това състояние прокурорите показаха угриженост по отношение на дейностите на Банкман-Фрийд и евентуалното им влияние върху делото, което ги накара да изискат задържането му под стража преди провеждането на правосъдния развой.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР