Според проучване за сексуалността и здравето сред по-възрастните американци, публикувано

...
Според проучване за сексуалността и здравето сред по-възрастните американци, публикувано
Коментари Харесай

На каква възраст жените губят интерес към секса?

Според изследване за сексуалността и здравето измежду по-възрастните американци, оповестено в The New England Journal of American, към 23% от възрастните хора вършат секс най-малко един път седмично. А към 20% от здравите 60-годишни вършат обич всеки месец
Според изследването обаче дамите са доста по-малко склонни от мъжете да оповестяват за полова интензивност.

Какви са аргументите за половите проблеми при възрастните дами?
Намаленият интерес към секса произтича от по-напредналата възраст и понижените равнища на естроген, които съпътстват менопаузата.
Сексът може да бъде по-неудобен и мъчителен за дамите заради загубата на естроген, което може да аргументи нежелани реакции като изтъняване на вагиналните стени, което ги прави по-сухи, по-малко еластични и от време на време възпалени от вагинално изгаряне и сърбеж.
С придвижване на възрастта на дамата вагиналната тъкан става по-тънка и по-крехка, което води до риск от полови здравословни проблеми. По време на секс има нараснал риск от сълзене във влагалището, което кара дамите да са податливи на полово излъчени инфекции.
Намаляването на естрогена може също да аргументи понижаване на здравите бактерии във влагалището на дамата, което също покачва риска от приемане на инфекции.
Жените са два до три пъти по-склонни да бъдат наранени от загуба на интерес към секса или понижено полово предпочитание с напредването на възрастта, изключително в края на 40-те и 50-те години.
Но забавното е, че дамите на 50 са склонни да бъдат по-уверени в телата си и са наясно кои са и желаят брачният партньор или сътрудникът им също да се усеща удобно в техните. Тези дами споделят, че почтеният флирт не им е непознат, тъй като това и оказва помощ да се забавляват. Това, че сте по-възрастен, не значи, че половият ви живот към този момент не може да бъде занимателен.
Възрастната жена желае брачният партньор или сътрудникът й да устоя по-дълго, да е толерантен, бдителен, влюбчив, отворен да тества нови позиции за секс и да бъде буен с нея – все предпоставки за по-добър секс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР