Според прогнозата на американската метеоагенция по атмосферата и океаните (НОАА),

...
Според прогнозата на американската метеоагенция по атмосферата и океаните (НОАА),
Коментари Харесай

Месечна прогноза април: топъл и по-сух

Според прогнозата на американската метеоагенция по атмосферата и океаните (НОАА), месец април в нашата страна ще бъде по-топъл от нормалното с сред 1 и 2 градуса.

Месечната сума на преваляванията в Северна България ще бъде към нормалната, а в Южна преваляванията ще бъдат под нормалните.

Месечната априлска прогноза на Пекинския климатичен център е близка до тази на американската централа, само че индикаторите са малко по-смекчени: съгласно китайските климатолози преваляванията у нас южно от Балкана ще бъдат към или малко под нормалните, а в температурно отношение югоизточната половина от страната ще бъде към или малко над норма, а северозападната - към норма.

Според краткосрочните и средносрочни модели, настоящи все още, първият ден на месец април ще донесе малко захлаждане, валежи от дъжд и увеличаване напразно. Не са изключени и гръмотевици.

След това, още в понеделник-вторник, температурите още веднъж ще тръгнат внезапно нагоре и в дните до Великденските празници времето ще бъде топло денем, с температури, по-характерни за месец май, в сравнение с за първите дни на април.

Разсадите от домати ще могат да се засадят умерено под студени полиетиленови парници, без заплаха от измръзване.

Въпреки че по време на самите празнични дни с огромна възможност още веднъж ще настъпи някакво захлаждане, съгласно някои сюжети и по-сериозно, към 10-11 април, бързото повишаване на деня и усилващото се слънце ще сторят каквото е належащо, с цел да няма повече съществени студове.

Все отново, слани и студ, изключително в ниските места на низините и по високите полета, не са изключени.

Следете настоящите прогнози.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР