Според привържениците на конспиративни теории по-големите вирусни инфекции, които ни

...
Според привържениците на конспиративни теории по-големите вирусни инфекции, които ни
Коментари Харесай

10-те най-добри „зараза“ филми

Според последователите на тайни теории по-големите вирусни инфекции, които ни атакуват са терористични офанзиви, част от световната терористична вълна. Според други вирусите, причиняващи епидемии, са разработка и се пускат от фармацевтичните компании, с цел да печелят повече от продажбата на медикаменти и ваксини. В поддръжка на тази доктрина в Индонезия от 2006 година насам отхвърлят да си сътрудничат със Световната здравна организация, тъй като богатите страни злоупотребявали със системата. През 2009 година индонезийският здравен министър Сити Фадила Супари декларира, че вирусът на свинския грип е бил генетично основан от западните държавни управления.

Сред по-невероятните теории е, че СПИН е създаден от Централно разузнавателно управление на САЩ, с цел да избие гейовете и цветнокожите, а всички ваксини съдържат някакви нанотехнологични съставки, които могат да променят  ДНК-то на човек и да го трансфорат в послушни зомбита. Темите “епидемия “ и “зомби “ са необятно застъпени в киноиндустрията. Всички сме гледали блокбастъри, в които животът на Земята е заплашен от нов вариант вирус и видни експерти се борят с пандемията. Или пък инфекцията се популяризира толкоз бързо, че не може да бъде овладяна, а хората мутират и стартират да се самоизяждат. Ето и 10-те най-хубави кино лентата, в които човечеството се бори с разнообразни болести.

1. World War Z (Z-та Световна война) 2013

Режисьор на кино лентата е Марк Форстър, а сюжетът е на Матю Майкъл Карнахан. В основните функциите са Матю Фокс, Брад Пит, Дейвид Андрюс, Ерик Уест и други “Z-та Световна война “ е екранизация по романа на Макс Брукс. Действието в лентата се развива към Гери Лейн (Брад Пит), чиновник на Обединените народи, който се пробва с цел да спре зомби-пандемия завладяваща света и заплашваща да заличи човешкия тип. От Парамаунт разкриха, че филмът може да прерасне в трилогия, само че за момента обаче вниманието на продуцентите от студиото е ориентирано основно към втората част, която се чака през 2014 година

2. The Walking Dead (Живите мъртви)

„ Живите мъртви “ е най-гледаният сериал в историята на кабелната телевизия в Съединени американски щати, а на интернационално равнище е №3. Поредицата е снимана по едноименния комикс на Робърт Къркман. Сериалът завоюва две награди “Еми “ за най-хубав протезен грим, номинация за “Златен глобус “ за най-хубав трагичен сериал и завоюва премията на Гилдията на сценаристите за извънредно достижение в написването на сюжет, приспособен от нов тип медия. Сюжетът наблюдава историята към дребна група оживели и фамилията на шериф Рик Граймс в седмиците и месеците след пандемичен апокалипсис на зомбита. В новия 4-ти сезон домът и новият метод на живот на групата са сложени на непрекъснати тествания, а битката им за оцеляване в никакъв случай не е била толкоз яростна.

3. Contagion (Заразяване) 2011

Режисьор на лентата е Стивън Содърбърг, а в основните функции греят плеяда звезди, измежду които: носителите на Оскар Мат Деймън, Гуинет Полтроу, Кейт Уинслет, Марион Котияр и номинираните за Оскар Джуд Лоу и Лорънс Фишбърн. Сюжетът споделя за гибелен вирус, с капацитет да унищожи човечеството, който стартира да се популяризира, а здравната общественост се впуска в конкуренция да открие ваксина и да спре зараждащата се суматоха.

4. I am Legend (Аз съм легенда) 2007

Уил Смит е в ролята на Робърт Невил – единственият оживял в Ню Йорк след разновидността на гибелен вирус. Но последният човек не е самичък. Бившите поданици на града – в този момент мутирали същества се промъкват в сенките на града и търсят идната си жертва. Вероятно единствената вяра за избавление на човечеството, той е подготвен на всичко, с цел да откри противоотрова, употребявайки личната си кръв. Режисьор на лентата е Франсис Лорънс. Филмът е акомодация по романа на може да се типа и с различен край, в който основния воин оцелява. За продължение се приказва от дълго време, само че към момента няма сигурна информация по кое време ще бъде снимано.

5. Children of men (Децата на хората) 2006

Режисьор на кино лентата е Алфонсо Куарон, с присъединяване на номинираните за Оскар Джулиан Мур и Клайв Оуен и носителя на Оскар Майкъл Кейн. Сюжетът се развива през 2027 година, в свят потопен в безредица и безпорядък. Жените от години не могат да раждат, а едвам 18-годишен умира най-младият човек на Земята. Бивш деятел (Оуен) научава за млада чернокожа жена, забременяла като по знамение, и се заема с тежката задача да резервира живота й и бъдещето на планетата. Надеждата е дребна, само че както сме научени да имаме вяра, точно тя умира последна.

6. Resident Evil (Заразно зло) 2002

За това, че филмът е сполучлив приказват продълженията му, а през 2014 година ще гледаме шестото. Иначе в първия филм, появил се през 2002 година Алис (Мила Йовович) и Рейн (Мишел Родригес) се борят с излязла отвън надзор смъртоносна вирусна болест. Алис и командосите, които са изпратени да овладеят ситуацията, имат единствено 3 часа преди вируса да се изплъзне от надзор и да заплаши цялото човечество. Режисьор и сценарист на първия филм е Пол У. С. Андерсън.

7. 28 days later (28 дни по-късно) 2002

Активисти, борещи се за правата на животните, пускат на независимост шимпанзе, инфектирано с генетично основана чума. 28 дни по-късно основният воин, Джим, се пробужда от кома в лондонска болница и открива, че градът е зарязан и в него вилнеят единствено свирепите банди на “заразените “. Режисьор е Дани Бойл, сценарист Алекс Гарланд, в функциите: Кристофър Екълстън, Килиън Мърфи, Наоми Харис, Ноа Хънтли, Мегън Бърнс и др.

8. Mimic (Мимикрия) 1997

Режисьор на лентата е Гилермо дел Торо, а в функциите: Джанкарло Джанини, Мира Сорвино, Джереми Нортъм, Александър Гудуин и други Сюжетът споделя за нова и извънредно подла зараза, която мори децата в Манхатън. Тя се популяризира с огромна експедитивност и заплашва живота на хиляди хора. Ентомоложката доктор Сюзън Тейлър съумява да овладее рецесията, като по генетичен път основава нов тип хищно насекомо, което унищожава зловредните хлебарки, пренасящи вируса и по-късно умира. Но три години по-късно се появяват се клюки за някакви великански инсекти, които имитират индивида, и които атакуват хора. “Мимикрия “ има две продължения, излезли през 2001 и 2003 г.

9. Outbreak (Зараза) 1995

Един от обичаните филми от 90-те с Дъстин Хофман, Рене Русо, Куба Гудинг-мл., Доналд Съдърланд, Морган Фрийман, Кевин Спейси и Патрик Демпси. Режисьор на лентата е Волфган Петерсен. В Заир в долината на река  Мотаба се появява гибелен вирус, инфектираните от него умират от мъчителна гибел за доста къс интервал.За да спрат болестта военните  унищожават  цяло населено място като го опожаряват. Но 27 години по-късно през 1994 година вирусът се появява още веднъж и е пренесен в САЩ чрез инфектирана маймуна.

10. 12 Monkeys (12 маймуни) 1995

Тук още веднъж става въпрос за незнаен гибелен вирус, който е убива пет милиарда души през 1996 година През 2035 година е оживяло единствено 1 % от популацията и е насила да живее подземен. Осъденият нарушител Джеймс Коул (Брус Уилис) е изпратен обратно във времето до 1996 година, с цел да събере информация за произхода на епидемията, разпръсната от тайнствената “Армия на 12-те маймуни “. Неговата цел е да открие вируса преди да е мутирал, с цел да може да бъде изследван от учените в бъдещето. Освен Брус Уилис във кино лентата вземат участие Брад Пит, Джон Седа, Кристофър Плъмър, Мадлин Стоу и други Режисьор – Тери Гилиам.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР