Според появилите се данни в медиите наименованието „Република Илинденска Македония“

...
Според появилите се данни в медиите наименованието „Република Илинденска Македония“
Коментари Харесай

Официално Скопие не коментира варианта Илинденска Македония

Според появилите се данни в медиите наименованието „ Република Илинденска Македония “ импровизирано е най-новото предложение за решение на разногласието за името , разискван в София сред министър-председателите на Македония и на Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас, предава македонската електронна медия „ Макфакс “.
Нито държавното управление, нито Министерство на външните работи удостоверяват тази информация, обяснявайки, че за детайлности по отношение на договарянията би трябвало първо да се осведомят президентът, опозицията и другите водачи. Не се базират на изказването на министър-председателя Заев, който съобщи, че дружно с Ципрас са разискали няколко разновидността, единият от който е допустим и за двете страни.
„ Заедно с премиера Ципрас разгледахме вероятните разновидности за креативен решения, които македонската страна показва в последната фаза на договарянията. Следват съвещания и в двете страни със съответните политически фактори. По създание разговаряхме за няколко разновидността и установихме вид, който би могъл да бъде допустим и за двете страни. Консултациите не престават вкъщи, с цел да се види дали практическото използване на това решение е допустимо. Ако е допустимо, ще имаме решение “, съобщи Заев, представен от Фокус.
Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ изиска незабавна лидерска среща за детайлностите по отношение на договарянията по имената и съгласно държавните известия срещата ще се организира напълно скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР