Според последните проучвания България се нарежда на четвърто място в

...
Според последните проучвания България се нарежда на четвърто място в
Коментари Харесай

Евтините дреболии, които ни излизат скъпо! Или как харчим хиляди без да разберем

Според последните изследвания България се подрежда на четвърто място в Европейски Съюз по разход за храна. Българите приблизително даваме по 19% от бюджета си за храни и безалкохолни питиета. И до момента в който това са артикули, от които мъчно можем да пестим, има други, за които харчим прекалено много без даже да разберем. Става въпрос за дребни, само че чести заплащания, които в края на годината могат да ни впечатлят с размера си. Ето и някои образци:

Абонаментни услуги

Стрийминг платформите, без значение дали са видео или музикални, ни костват приблизително сред 10 и 20 лева на месец. Това значи, че човек приблизително дава сред 120 и 240 лева годишно за такива абонаменти. Това несъмнено никога не значи, че би трябвало да се откажем от тези услуги, а просто, че те са измежду тези разноски, които сякаш не усещаме на месечна база, само че в края на годината могат да ни впечатлят, в случай че теглим чертата.

Виж още: В края на годината Бербатов трогна сънародниците, сподели едно от най-скъпите неща, които има

Бутилирана вода

Сайтът Brightside прекомерно, че приблизително човек през 2019 година е дал към 100 $ за бутилирана вода. Проблемът тук не са единствено парите, само че и пластмасата, която се генерира. Чудесна опция е бутилката за многократна приложимост, която може да се употребява с години. А водата в България на множеството места е изцяло годна за пиянство.

Виж още: Подигравка или смешка? Чарлийз се забавлява за сметка на Кайли Дженър, тя отговори

Мултивитамини

Всеки знае какъв брой коства опаковка мултивитамини за месец. Проблемът е, че не всички имаме потребност от тях. Понякога човек има съответна потребност от избран витамин, който обаче е в малко количество във въпросните мултивитамини. Затова лекарите постоянно предлагат уравновесена диета. 

Ароматизатори

Независимо дали става въпрос за подобен за автомобила или за дома, техните цени стартират най-често от 5 лева. 

Абонамент за фитнес

С цените у нас годишен абонамент за фитнес би ни излязъл най-малко 400 лева Мнозина от нас се увериха в последните месеци, че домашните тренировки не са за подценяване, а и най-често за безвъзмездни.

Виж още: Скандалите, които раздрусаха света на известните и богатите в България през 2020 година

Такси на банкомати

Тегленето на пари от банкомат може да ни излезе много скъпо, в случай че сметнем на годишна база какъв брой пари оставяме на банката за такси. Добро решение е планирането на разноските и намаляването на тегленията. Друг вид са банковите пакети, с които доста постоянно могат да се избегнат този вид такси. 

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР