Според окончателните данни за смъртните случаи по пътищата на ЕС

...
Според окончателните данни за смъртните случаи по пътищата на ЕС
Коментари Харесай

Данни за смъртните случаи при пътни инциденти в ЕС през 2021 г.

Според окончателните данни за смъртните случаи по пътищата на Европейски Съюз за 2021 година, оповестени през днешния ден от Европейската комисия, починалите са към 19 900 души.

Това е нарастване с 6 % спрямо 2020 година Увеличението следва невиждания годишен спад от 17 % сред 2019 година и 2020 година, мощно повлиян от по-ниските нива на трафика, дължащи се на ограничаващите ограничения, наложени от пандемията.

През 2021 година в целия Европейски Съюз имаше приблизително 45 смъртни случая по пътищата на един милион поданици (от 20/милион в Швеция и 22/милион в Дания до 81/милион в България и 92/милион в Румъния). Предварителните данни за първите седем месеца на 2022 година демонстрират приблизително нарастване с над 10 % на смъртните случаи по пътищата в съпоставяне със същия интервал на 2021 година

Настоящата наклонност към момента е под нивата отпреди пандемията. Като част от своята тактика „ Нулева смъртност “ Комисията работи в тясно съдействие с страните членки по повсеместен метод за безвредна система, включващ безвредни транспортни средства, безвредна инфраструктура, безвредно потребление на пътищата и по-добри грижи след произшествието. Този съвременен метод е необятно признат като най-хубавото средство за възстановяване на пътната сигурност.

Данните бяха оповестени по време на годишните награди за високи достижения в региона на пътната сигурност под семейството на Комисията, с които се отличават новаторски планове в цяла Европа.

Комисията също по този начин разгласява редица отчети като част от своята Европейска обсерватория за сигурност на придвижването по пътищата, в които се дават подробни данни и разбор на редица тематики, свързани с пътната сигурност, като да вземем за пример смисъла на носенето на защитни колани, уязвимостта на децата, велосипедистите и възрастните хора като участници в придвижването по пътищата или отклоняването на вниманието на водачите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР