Според обвинителния акт Спига и Щерк са се запознали в

...
Според обвинителния акт Спига и Щерк са се запознали в
Коментари Харесай

Прокуратура даде на съд Виктор Спига за убийството на Алена Щерк

Според обвинителния акт Спига и Щерк са се срещнали в края на 2019 година Заживели дружно в началото в жилището на обвинения, а през ноември 2021 година наели апартамент на ул. " Чукар " в София. Заедно с жилището наели и гаражна клетка в същата постройка на равнище -1.

По време на взаимното им общуване двамата записали комерсиално сдружение, като в това време Щерк преподавала и латино танци. Последното ѝ занятие, което било и нейно занимание, ставало съществена причина за неразбирателството сред двамата, защото Спига постоянно проявявал ревнивост, предизвиквал кавги и обиждал потърпевшата, с цел да я принуди да прекрати активността си.

Двамата се разделили дефинитивно през февруари 2022 година Щерк останала да живее в жилището на ул. " Чукар ", който обезпечила посредством сигнално-охранителна техника. Продължила да употребява и гаражната клетка, с цел да паркира персоналния си автомобил. На 11 април 2022 година Спига взел за прилагане персоналния автомобил на потърпевшата, като следвало да ѝ го върне след 2-3 дни.

Когато това не се случило, Щерк подала тъжба в Седмо Районно ръководство - Столична дирекция на вътрешните работи и след намесата на органите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи няколко дни по-късно обвиненият върнал автомобила на потърпевшата. Тя незабавно закарала автомобила в автомивка, където му било осъществено главно разчистване. След това обвиненият повече не влезнал в автомобила до убийството на потърпевшата, се показва в обвинителния акт.

На 20 май 2022 година Спига направил резервация за двупосочен самолетен билет до Италия и назад. На 26 май 2022 година вечерта обвиненият отишъл на адреса на потърпевшата и зачакал тя да се прибере. По същото време Щерк била на посетители при майка си. Тръгнала си към 22:40 ч. и се придвижила до дома си с персоналния си автомобил. Пристигнала към 00:00 ч. на 27 май 2022 година и слязла на равнище -1 на постройката, с цел да паркира колата. Виждайки това, Спига отишъл наоколо до автомобила.

Когато тя излязла от колата си, Спига я блъснал с корав тъп предмет. Ударил я доста пъти в региона на главата, тялото и крайниците. Така ѝ предизвикал тежка открита черепно-мозъчна контузия и голям брой кръвонасядания и охлузвания по главата, тялото и крайниците.

Всяко едно от уврежданията ѝ било съпроводено с чувство за разнообразни по интензитет болежка и страдалчество досега, в който потърпевшата изпаднала в безсъзнание. Вследствие на тежката открита черепно-мозъчна фрактура, кръвоизливи под мозъчните обвивки и травма на мозъчното вещество, Щерк умряла. Веднага по-късно Спига взел мобилния телефон на Щерк, сложил тялото ѝ в багажника на персоналния ѝ автомобил, качил се на шофьорското място и потеглил в посока към Перник, се добавя в обвинителния акт.

Когато стигнал до тревиста околност в региона на остарелия път, водещ към помпена станция на Батановци, той спрял, извадил от багажника на автомобила тялото на дамата и го захвърлил от дясната страна на пътя, покрил го с брезентово платнище, върху което сложил камъни, тухли, строителни материали и пластмасови детайли от автомобил. След това се качил в колата на Алена Щерк и се върнал в София. Отново с нейната кола посетил столичен хипермаркет, от където купил храна, калцуни, четка за под и почистващи препарати, отишъл на адреса ѝ и паркирал колата ѝ на равнище -1.

Незабавно се заел да почисти автомобила, след което го прибрал в гаражната клетка, качил се в жилището на Щерк, където измил ръцете си и употребените от него принадлежности за разчистване и ги прибрал в найлонова торба, която взел при напускането на кооперацията и изхвърлил в резервоар за отпадък. Спига си тръгнал от вкъщи на потърпевшата към 5:45 ч. на 27 май 2022 година и се прибрал в своето жилище. Малко след 10:00 ч. на същата дата наел лек автомобил и с него се придвижил до Гърция, се показва още в обвинителния акт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР