Според общоприетите социални норми да се оригваме е най-малкото невъзпитано.

...
Според общоприетите социални норми да се оригваме е най-малкото невъзпитано.
Коментари Харесай

Проблем ли е, ако не можем да се оригваме

Според общоприетите обществени правила да се оригваме е най-малкото невъзпитано. Или то най-малко не трябва да го вършим на публично място. Това, което може и да не знаем обаче, е, че някои хора въобще не могат да се оригват.
 Стомашно здраве, чревно здраве, имунитет и пет признака за проблеми с храносмилателната ни система
5 признака за неприятно стомашно здраве

Като главоболие да вземем за пример

А това в реалност съставлява проблем. И е положение, което в действителност е постоянно срещано.

" Много хора даже не знаят, че признаците, които имат, се дължат на това положение. По-голямата част от пациентите, които са идвали в моята клиника, са казвали, че са ги имали през целия си живот ", споделя доктор Карагама, експерт уши, нос и гърло, който практикува в лондонска болница.

Ретроградната крикофарингеална дисфункция (R-CPD), както е формалното название на положението, може да аргументи отичане на корема, както и " бълбукащи шумове " от региона на стомаха. То поражда, когато крикофарингеалният мускул в гърлото не е в положение да се отпусне, с цел да разреши на газовете да преминат нагоре.
 Снимка 650062

По думите на английския доктор това положение е трудно за хората, които страдат от него.

" Когато ядат или пият нещо, изпитват болежка. Някои пациенти би трябвало да легнат, с цел да провиснал газовете. "

Прде  д-р Карагама споделя също, че от 2016 година насам лекува хора с това положение с инжекции с ботокс, които работят като отпускат крикофарингеалния мускул. Въпреки че това лекуване се оказва много дейно и животопроменящо за пациентите, към този момент то е налично единствено като частна услуга, просто тъй като измежду здравните експерти осведомеността за положението е ниска.
 Снимка 650063

Според английския доктор е належащо финансиране, с цел да се подхващат клинични проучвания на положението, от което по думите му хората страдат " излишно ".

Това, което скорошно демонстрира обаче, е, че хората, които не могат да се оригват, изпитват освен физическа болежка и дискомфорт, само че и терзание, тревога и даже меланхолия. Учените от тексаския университет, които са провели проучването, акцентират, че са нужни повече научна работа и повече осведоменост по отношение на положението R-CPD.
 Закуска, стомах, корем и кои са най-хубавите храни против отичане
Какво да закусим, в случай че се събудим подути

Гладуването не е методът да се върнем в темп

Според тях е неотложно да се изследва " тежестта, която този синдром оказва върху ежедневния живот на пациента, в това число неговите психологични и обществени последствия ", защото може да повлияе отрицателно на качеството на живот.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР