Според някои експерти в бранша неотдавнашните действия, предприети от SEC

...
Според някои експерти в бранша неотдавнашните действия, предприети от SEC
Коментари Харесай

Репресиите на SEC: Крипто компаниите бягат от САЩ?

Според някои специалисти в сектора неотдавнашните дейности, подхванати от SEC против Coinbase, компания със седалище в Съединени американски щати и Binance, основана на Каймановите острови, биха могли да имат позитивни последствия за фирмите, работещи в Съединени американски щати.

Тези регулаторни ограничения биха могли да обезпечат дълготрайна изясненост във връзка с нормативната уредба. Въпреки това, тези дейности биха могли да принудят тези сдружения да пренасочат напъните си другаде в кратковременен до средносрочен проект.

Джейсън Алегранте, основен чиновник по правните въпроси и сходството в инфраструктурната компания Fireblocks съобщи, че регулаторният напън подтиква тържищата да се реалокират в чужбина. Той акцентира, че този преход е релативно по-лесен за промишлеността на цифровите активи, защото не включва физическа инфраструктура.

Coinbase неотдавна получи лиценз да предлага услугите си в Бермудските острови. Компанията има намерение да сътвори платформа за търговия с криптовалути отвън Съединените щати. Освен това борсата укрепва активността си в Канада – страна, която вкара по-строги правила за крипто фирмите. Въпреки това Coinbase сподели своя ангажимент за съблюдаване на условията, като подписа разширено обвързване за предварителна регистрация.

Андрю Лоурънс, съосновател и основен изпълнителен шеф на Censo Inc, решение за настойничество, предвижда увеличение на сходни премествания от Съединени американски щати. Той акцентира, че лицата, които строят в крипто промишлеността, се концентрират върху бъдещия размер на пазара, а не върху сегашния и възприемат, че бъдещите вероятности в Съединени американски щати са неподходящи.

Бен Казелин, вицепрезидент и основен стратегически шеф в централизираната крипто борса MaskEX, се съгласи с това мнение. Той уточни, че това не е идеалният интервал за крипто стартъпите в Съединени американски щати. Той допусна, че бизнесмените и дребните предприятия в крипто пространството могат да намерят по-добри благоприятни условия в други юрисдикции.

Въпреки евентуалното овакантяване на крипто фирмите от Съединени американски щати, шефът на SEC Гари Генслер изрази дребна угриженост. Той загатна в изявление, че Съединени американски щати не се нуждаят от спомагателна цифрова валута, защото към този момент разполагат с щатския $.

Алегранте от Fireblocks добави, че въпреки американският пазар да е извънредно печеливш за някои тържища, единствено това може да не е задоволителна причина те да насочат напъните си само там. Той допусна, че когато дадена компания разгласи проекти за основаване на борсови интервенции отвън Съединени американски щати, това демонстрира желание за последователно изместване на салдото.

Въпреки това американският пазар остава забележителен и не може да бъде подценен. Едуард Моя, старши анализатор в задграничната борса Oanda съобщи, че се чака американският пазар да задвижи идната огромна вълна на интерес към криптовалутите, което прави предизвикателство цялостното му овакантяване.

Въпреки предизвестието на Комисията по скъпите бумаги и тържищата към Coinbase за евентуални правоприлагащи дейности, основният изпълнителен шеф Брайън Армстронг удостовери непоколебимия ангажимент на компанията към Съединени американски щати. Coinbase съобщи, че ще продължи да поставя старания да работи на територията на страната макар правосъдния иск.

YahooFinance

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР