Според новоизбраната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина

...
Според новоизбраната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина
Коментари Харесай

Бетина Жотева обяви, че иска да решава кое е вярно в интернет и да се разправя със сайтовете

Според новоизбраната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева у нас са нужни законови ограничения за битка с подправените вести. Това свое мение тя изрази в изявление за Нова телевизия.

Тя описа и какви са проблемите на регулатора. „ Административният потенциал и софтуерните благоприятни условия на Съвет за електронни медии са „ на Кота 0 “. Хората, които работят в него, безусловно изнемогват. Основната част работят в мониторинга. Повечето от тях са в пенсионна възраст “, добави новият ръководител на Съвета.

По думите й младежите, които постъпват на работа в Съвет за електронни медии, напущат доста бързо поради ниското възнаграждение. Жотева добави, че в регулатора идват непрестанно сигнали от жители за език на омразата и погрешни данни. 90% от тях обаче са за интернет медии, над които Съветът за електронни медии няма надзор.

Бетина Жотева се забърка в няколко огромни абсурда в последните години.



Реакция пристигна първо от Съюзът на българските публицисти.

Медийният регулатор ще бъде управителен от „ индивид с бухалкова ценностна система “, пишат от Съюза на българските публицисти във връзка избора на Бетина Жотева за ръководител на Съвет за електронни медии

Съюзът на българските публицисти (СБЖ) реагира с остра позиция на избора на Бетина Жотева за ръководител на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Пред формалния уеб страницата на Съюз на българските журналисти ръководителят на УС на съюза Снежана Тодорова припомня, че през 2017-та година Жотева насочи грозни заплахи към журналистката Къдринка Къдринова – част от екипа на „ Барикада “ и виновен редактор на уеб страницата на Съюз на българските журналисти.

„ С всеки минал ден ситуацията в публицистиката и медийната среда в България става все по-отчайващо. Постоянно ни се коства, че като че ли няма накъде по-нататък. Но не – продължаваме да дълбаем дъното “, показва Тодорова няколко часа откакто стана ясно, че Жотева е определена за ръководител на Съвет за електронни медии.

Това се е случило с 3 гласа „ за “ (сред които и гласът на самата Жотева) против 2 „ въздържал се “, оповестиха от пресцентъра на регулатора.

„ Дъно май няма. Накъде повече да паднем от днешната вест: лице, заплашило по най-долнопробен метод журналистка, осмелила се да зададе въпрос – и то не къде да е, а в Народното събрание – е определено за ръководител на регулаторния орган Съвет за електронни медии “, не престават от Съюз на българските журналисти.

Според Снежана Тодорова е извънредно притеснително, че електронните медии ще бъдат контролирани от „ индивид с бухалкова ценностна система “.

Тя цитира думите, с които Жотева се обърна към Къдринова преди три години: „ Много деликатно с мен особено. Да, безусловно (потвърждение, че става дума за опасност – б.р.), пред всички. Ако си отворите устата още един път за мен, ще видиш какво става. “

„ Ето това съобщи тогава в отговор на обществено насочен към нея от Къдринова въпрос кипналата от естеството му Жотева, към момента по това време единствено редови член на Съвет за електронни медии. А в този момент – какво ли да чакаме от нея след три години нулева публична реакция по такова неприемливо държание? Оказа се, че в нашата действителност даже за президента може да има импийчмънт, само че член на Съвет за електронни медии не може да бъде даже помръднат, до момента в който не му изтече квотният период. Нещо повече – както виждаме, може даже да бъде повдигнат на шефски пост. Очевидно – за изключително високо оценени заслуги… “, пишат още от Съюз на българските журналисти.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР