Според ново британско проучване на PA Media, цитирано от The

...
Според ново британско проучване на PA Media, цитирано от The
Коментари Харесай

Тези два курорта са едни от най-евтините морски дестинации за лятна почивка на европейците

Според ново английско изследване на PA Media, представено от The Guardian, България и Турция са измежду най-евтините дестинации за отмора на европейците и британците тази година. Слънчев бряг в България и Мармарис в Турция са най-евтините от 16 известни европейски курорта, съгласно годишния отчет за фамилните почивки на Post Office Travel Money.

Плажният барометър на отчета пресмята разноски от към 86 английски лири за фамилна храна, питиета, слънцезащитен крем, репелент срещу инсекти и плажни такъми, сладолед и разходка с водно колело в двете дестинации.

Докладът демонстрира, че локалните цени в Мармарис са се удвоили спрямо лятото на 2019 година, само че сривът на турската лира от този момент е оказал помощ да се понижи въздействието. Въпреки това британците могат да чакат да платят съвсем 11% повече, в сравнение с преди три години в Мармарис, спрямо 8% в Слънчев бряг.
 Българите пътуват всеобщо към Гърция и Турция през лято 2022
Българите пътуват всеобщо към Гърция и Турция през лято 2022

Пътуванията на български жители в чужбина през юни бележат растеж от близо 50% на годишна база

Въпреки покачванията, разноските в двете дестинации са с повече от 20% по-ниски от тези в най-евтиния курорт в еврозоната - португалския Алгарве.

Фуншал в Мадейра е идващият най-евтин курорт - 125 английски лири, следван от Коста дел Сол в Испания - 127 английски лири и Корфу, Гърция - 133 английски лири.

Най-скъпа е Ибиса, с цена от към 186 английски лири на барометъра, следвана от Пулия, Италия, с цена от към 185 английски лири. Най-голямото нарастване на цените е в Крит с 37,7% растеж на цените, които в този момент костват към 161 английски лири.

Проучването демонстрира още, че цените са се повишили в три четвърти от 16-те европейски дестинации вследствие на по-високите курортни такси за храна и питиета. Средното покачване в тези, в които има нарастване, е 13,3%.

Почти три от всеки пет (59%) фамилии в Европа и Англия възнамеряват пътувания в чужбина тази година, само че повече от три четвърти (76%) от тях са надхвърлили бюджета си с съвсем 38% при последната си отмора.
 Ето какъв брой скъпо излиза почивката на Ибиса
Кенче Coca-Cola за $13? Цените на най-популярния остров в Европа ще ви изумят

Ресторанти, клубове, ваканционни жилища чартърен и таксита са повишили доста цените тази година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР