Според неотдавнашно проучване, проведено от Henley & Partners, се очаква

...
Според неотдавнашно проучване, проведено от Henley & Partners, се очаква
Коментари Харесай

БРИКС: Нова прогноза за милионерите в съюза шокира света

Според неотдавнашно изследване, извършено от Henley & Partners, се чака през идващото десетилетие популацията на страните от БРИКС да се усили доста, което ще означи забележителен растеж в натрупването на благосъстояние в този колектив.

Според отчета , оповестен в съдействие с световната разследваща компания New World Wealth, броят на милионерите в консорциума БРИКС, разполагащ с общо капиталово благосъстояние от $45 трилиона, се чака да нарасне с 85% през идващите 10 години.

Този стопански блок, включващ Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, разшири участието си тази година, като включи Египет, Етиопия, Иран и Обединените арабски емирства, а Саудитска Арабия се готви да се причисли скоро.

Понастоящем страните от БРИКС приютяват 1.6 милиона лица, които имат капиталови активи, надвишаващи $1 милион.

Андрю Амолис, анализатор на благосъстоянието в New World Wealth, акцентира:, в диалог със CNBC.

За разлика от тях, данните, предоставени от Амолис, сочат, че Г-7, включваща развити стопански системи като Канада, Франция, Япония, Италия, Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейския съюз, се чака да означи 45% скок в броя на милионерите за същия интервал от време, макар че сега има $110 трилиона инвестируемо благосъстояние към декември 2023 година

Индия е отпред на това повишаване на благосъстоянието с планувано 110% нарастване на благосъстоянието на глава от популацията до 2033 година, следвана от Саудитска Арабия с над 105% нарастване. Очаква се ОАЕ да отчетат 95% растеж, до момента в който за Китай и Етиопия се планува нарастване надлежно с 85% и 75%.

През последното десетилетие Китай е отпред на разширението на частното благосъстояние измежду страните от БРИКС със незабравим ритъм на напредък от 92%, следван от Индия с 85% нарастване. ОАЕ заемат третата позиция със 77% растеж на благосъстоянието.

Въпреки това някои членове на БРИКС като Южна Африка и Иран означават спад в броя на милионерите си от 2013 година насам.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР