Според неотдавнашна прогноза на Goldman Sachs до 2075 г. Индия

...
Според неотдавнашна прогноза на Goldman Sachs до 2075 г. Индия
Коментари Харесай

Държава от БРИКС може да задмине САЩ по големина на икономиката

Според неотдавнашна прогноза на Goldman Sachs до 2075 година Индия ще изпревари Съединени американски щати и ще стане втората по величина стопанска система в света. 

Тази прогноза също по този начин допуска, че страните от БРИКС като цяло, в това число Индия, ще изпреварят Япония и Германия в устрема си да станат водещи международни стопански системи.

Понастоящем страните от БРИКС заемат пето място по стопански размер, като изостават от Германия, Япония, Китай и Съединени американски щати. От Goldman Sachs обаче предвиждат, че Индия има капацитета да изпревари тези три страни във връзка с икономическия напредък.

Индия получава самопризнание като нововъзникваща икономическа мощ, подкрепена от връзката ѝ с икономическия блок БРИКС и напредъка ѝ в разнообразни софтуерни браншове. Ако тази траектория на напредък продължи, Индия може да се причисли към редиците на най-влиятелните стопански системи в света.

От Goldman Sachs плануват, че през идващите две десетилетия Индия ще изпревари Съединени американски щати като втора по величина стопанска система, а до 2075 година ще надмине и Германия и Япония.

Сантану Сенгупта, анализатор от Goldman Sachs съобщи в скорошен отчет, че индийският коефициент на взаимозависимост, който мери броя на подвластните лица по отношение на популацията в трудоспособна възраст, се чака да бъде един от най-ниските измежду районните стопански системи през идващите две десетилетия.

Освен това се чака индийската софтуерна промишленост да означи забележителен растеж, като приходите ѝ до края на 2023 година се планува да набъбнат до $245 милиарда, както оповестява индийският търговски асоцииран сътрудник Nasscom.  

Този растеж евентуално ще се следи в региона на осведомителните технологии, софтуера и ръководството на бизнеса. Освен това от Goldman Sachs считат, че финансовите вложения ще продължат да бъдат мотор на икономическата агресия в Индия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР