Според неотдавнашен доклад на Bloomberg Австралийската борса за ценни книжа

...
Според неотдавнашен доклад на Bloomberg Австралийската борса за ценни книжа
Коментари Харесай

Австралия се насочва към одобрение на спот Биткойн ETF

Според скорошен отчет на Bloomberg Австралийската борса за скъпи бумаги (ASX) е подготвена да утвърди голям брой Биткойн ETF по-късно тази година, както е посочено от анонимни източници, осведомени с въпроса.

Въпреки че формалният график за утвърждение към момента не е доказан от ASX, Monochrome Asset Management, основана в Бризбейн капиталова компания, профилирана в криптовалути, към този момент е кандидатствала за спот Биткойн ETF с Cboe Australia, съперник на ASX.

Очакваното утвърждение от Австралийската комисия по скъпи бумаги и вложения (ASIC) се чака да проправи пътя за стартирането на ETF през второто тримесечие на тази година.

През 2022 година Cosmos Asset Management, управител на фондове за криптовалути, основан в Северен Сидни, започва спот Биткойн и Етериум ETF, само че трябваше да ги делистне заради едва търсене на фона на колапса на екосистемата Terra и рухването на крипто империята FTX.

Пейзажът обаче наподобява по-благоприятен за Биткойн ETF през 2024 година, като BTC към момента се търгува покрай рекордни върхове макар скорошните корекции на цените.

След дълго чаканото утвърждение на Биткойн ETF в Съединени американски щати , изключително сполучливото нахлуване на BlackRock на пазара, тези капиталови артикули привлякоха доста внимание.

Въпреки това, последните отчети допускат възходящи изходящи потоци от тези ETF. Междувременно спот ETH и BTC ETF неотдавна бяха утвърдени в Хонконг , макар че анализаторите предизвестяват да не чакат обилни притоци в тези артикули.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР