Според неотдавнашен анализ на Morningstar, през последното десетилетие богатството на

...
Според неотдавнашен анализ на Morningstar, през последното десетилетие богатството на
Коментари Харесай

Ark Invest на Кати Ууд са заличили над $14 милиарда за 10 години според нов доклад

Според скорошен разбор на Morningstar, през последното десетилетие благосъстоянието на компанията на Кати Ууд " Ark Invest " е намаляло доста с към $14.3 милиарда.

По време на разцвета на своята известност през 2020 година и 2021 година Ark Invest притегли вниманието с съсредоточените си вложения в спекулативни софтуерни компании, възползвайки се от удобни условия като ниски лихвени проценти и нараснал вкус за риск измежду вложителите на дребно.

Водещият ETF на Ууд, ARKK, стана очевидец на незабравим скок от съвсем 150% през 2020 година, привличайки обилни входящи потоци в своя пик. Последвалият мечи пазар през 2022 година обаче докара до спад, при който   ARKK се срина с 67%, което докара до заличаване на благосъстояние в размер на $7.1 милиарда.

По сходен метод фокусираният върху опазването на здравето ETF ARK Genomic претърпя загуба на благосъстояние в размер на $4.2 милиарда през този интервал.

Въпреки че работеше в бича пазарна среда, Ark Invest се трансформира в най-големия разрушител на благосъстояние измежду фондовите фамилии през последното десетилетие, като загубите надвишават доста тези на другите компании.

Забележително е, че слабите резултати на Ark Invest настъпиха макар удобните пазарни условия. Анализаторът на Morningstar Ейми Арнот означи :  

Въпреки забележителната загуба на благосъстояние, Ark Invest остава жизнеспособна бизнес единица, с активи на обща стойност над $13 милиарда в нейните ETF-и, което демонстрира продължаващото доверие на вложителите в капиталовата тактика на Ууд. Въпреки това, на фона на смяната в капиталовия пейзаж към приоритизиране на облагите пред растежа, периодите за реализиране на възвръщаемост от тактиката на Ark Invest остават несигурни.

Забележително е, че актуалните топ холдинги на Ark включват Coinbase, Tesla, Roku и Zoom Video, като всички те са изправени пред провокации през 2024 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР