Според него в последните години държава и олигархия са били

...
Според него в последните години държава и олигархия са били
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Бойко Рашков има право да се огради с хора, на които има доверие

Според него в последните години страна и олигархия са били сраснати и " имахме страна като онази от преди 10 ноември 1989-а година ":

" Ако ще вършим проветряване, отнякъде би трябвало да почнем, би трябвало да почнем с доверието ", сподели още той пред БНР.

Гяуров съобщи, че не е склонен с констатацията на Рашков, че службите за сигурност са обезглавени, защото началниците им са излезли в отпуск:

" Изглежда необичайно, че са излезли по едно и също време и за един и същи период. Не че нямат право на това, само че нямам пояснение за какво? Няма никакъв смисъл да се популяризира тезата, че те са излезли в отпуск, тъй като са обезпокоени за личните си постове. И двете организации - ДАНС и Държавна организация " Разузнаване " - работят по лични закони и ръководителите им са обезпечени от мандат, доста мъчно биха могли да бъдат освободени. Ако действието им бъде окачествено като протест, те биха могли да осъществят едната от хипотезите, които и двата закона плануват за освобождение, за дейности, които накърняват престижа на организацията ".

Той акцентира, че познава и двамата шефове и съобщи, че не има вяра това да са претекстовете им. Димо Гяуров прикани да не се бърза със заключенията.

Служебното държавно управление не може да назначи нови хора, които да оглавят службите за сигурност, тъй като по закон имат мандат, изрично посочи той и посочи, че единствено заместник-директорите могат да бъдат освободени или назначени, само че при посочени учредения за това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР