Според него публичността на коалиционните преговори е стигнала до крайност

...
Според него публичността на коалиционните преговори е стигнала до крайност
Коментари Харесай

Панчугов: Всеки конфликт оттук нататък ще може не само да извива ръце, но и да счупи бъдещото управление

Според него публичността на съдружните договаряния е стигнала до прекаленост – „ да се запълни общественото пространство с фонов звук “.

„ Това, което не разбирам, е за какво се бяга от въпроса за лицата. Разбирам, че това е спорна тематика и може да взриви обединението, само че тактика, в която отлагаме проблемите, с цел да се взривят те в лицето на едно бъдещо ръководство, е искрено глупава тактика. “

Има извънредно ниско доверие в българските партии и неслучайно това наложи обществени договаряния, напомни политологът. Той цитира последни проучвания, съгласно които утвърждението на работата на Народното събрание е 7%, а неодобрението - над 70%.

Твърде доста разлики има на ценностна основа сред договарящите четири политически обединения, с цел да приемем, че каквото и парламентарно болшинство да бъде съединено, то ще бъде трайно, в случай че тези разлики не бъдат преодолени, разяснява Панчугов.

„ Има искрено огромни несъгласия в самите политически обединения, които ще образуват идващия кабинет. “

Панчугов вижда фундаментални разминавания и „ прекалено много подводни камъни, които в случай че не бъдат изговорени ясно още в този момент, обществено, всеки евентуален спор оттук насетне ще бъде с опцията освен за извиване на ръце, само че и да счупи бъдещото ръководство “.

Много разграничителни линии в границите на последните избори и в границите на този парламент са напът да паднат, означи още преподавателят.

Относно наличието на „ Възраждане “ в новия парламент Христо Панчугов посочи, че „ дивидентите са ясни – това ще обезпечи повишаване на поддръжката за „ Възраждане “.

„ Тя ще резервира имиджа си на антистатукво партия и ще се опита да консолидира тази поддръжка, която има, с цел да се резервира за идващия парламент. Ние би трябвало да забележим един хигиеничен кордон към „ Възраждане “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР