Според мисията на ООН за наблюдение на правата на човека

...
Според мисията на ООН за наблюдение на правата на човека
Коментари Харесай

През март са се увеличили цивилните жертви в Украйна

Според задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата на индивида в Украйна, 604 цивилни са били убити или ранени през месец март 2024 г. Това съставлява 20% нарастване по отношение на предходния месец, написа в ежедневния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата, обобщение от който се разгласява в обществената мрежа X.

Тези смъртни случаи се приписват на удари с ракети и други въздушни муниции в цяла Украйна, както и бомбардировките на фронтовата линия. Докладът акцентира увеличени координирани удари по украинска сериозна инфраструктура с 20 разрушени или развалени обекта.

Съобщава се за 57 убити деца, двойно повече от предходния месец и това се приписва директно на съветската приложимост на авиационни муниции.

Откакто Русия нахлу пълномащабно в Украйна са регистрирани общо 31 366 са потърпевшите цивлини в Украйна (включително в следени от Украйна и следени от Русия територии): 10 810 убити и 20 556 ранени. Тези числа акцентират голямата цена, която заплащат цивилните поради непредизвиканата война на Русия против Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР