Според месечното проучване Бежова книга(Beige Book) публикувано в петък, през

...
Според месечното проучване Бежова книга(Beige Book) публикувано в петък, през
Коментари Харесай

Проучване: Икономическата активност в Китай отново отслабва през септември

Според месечното изследване " Бежова книга " (Beige Book) оповестено в петък, през септември дребният стопански напредък в Китай наподобява е спрял, като продажбите на дребно и ценовата мощност, както и индустриалното произвеждане и растежът на заемите са по-слаби от данните за предходния месец, заяви
Опасения за болнав напредък
Този спад ще укрепи опасенията за болнав напредък през третото тримесечие, увеличавайки рисковете втората по величина стопанска система в света да не реализира оповестената от централното държавно управление цел за напредък от 5%. Понастоящем икономистите към момента чакат данните за септември да останат относително меки, като множеството данни сочат по-нататъшно стабилизиране на забавянето.

Няколко стопански индикатора за август подчертаха зараждащите се признаци за стабилно забавянето на китайската стопанска система. Официалните данни за продажбите на дребно и за промишленото произвеждане през предишния месец в действителност надвишиха упованията, потвърждавайки окуражаващите признаци от други данни - от темповете на инфлация до показателя на мениджърите по покупките, които нормално се преглеждат като водещи индикатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР