Според мен не трябва да коментираме конкретен човек, а дали

...
Според мен не трябва да коментираме конкретен човек, а дали
Коментари Харесай

Без да казва нищо Кьовеши каза всичко за доверието си спрямо Гешев. Липсва

" Според мен не би трябвало да разясняваме съответен човек, а дали има работещ механизъм, без значение кой е на поста основен прокурор. Важно е обвинител №1 да е професионален, самостоятелен и деен. Без независимостта на магистратите не може да се приказва за врховенство на закона. Да си представим прокурор, който ще открие произвеждане против министър председател, министър... Няма ли да се опасява за себе си, за поста си? Без тези гаранции прокуратурата не може да извършва отговорностите си ", изясни още Кьовеши.

Тя отхвърли да разяснява готвените промени в системата на правораздаването и желанието за закриването на профилираните съд и прокуратура.

" За нас е значимо производствата, които проверяваме, да бъдат прегледани от съдии с опит. Важно е тези съдии, които ще работят по делата на Европейската прокуратура, да са профилирани в сферата ", изясни още шефката на Екологичен потенциал.

Най-многожалби за злоупотреби с европари в разнообразни сфери са подадени от страна на България.

" Има доста тъжби, свързани с корупция. Получихме няколко и за пране на пари. Граждани изпращат непосредствено в Люксембург, само че подават и в офиса в България ", уточни Кьовеши.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР