Според лидера на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети, решението

...
Според лидера на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети, решението
Коментари Харесай

Македонски политик посочи решение за спора за името с Гърция, като намеси и България

Според водача на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети, решението на разногласието за името сред Гърция и Македония би трябвало да бъде по сходство на македонския контракт за другарство с България, т.е. би трябвало да съществува консенсус сред двете държавни управления и след ратификация от двете Народни заседание, въпросът да бъде завършен. Това написа македонското издание „ Локално “, като се базира на изявление на Ахмети, обещано за неделното издание на гръцкия вестник „ Катимерини “.

„ Ние участваме в договарянията с цел да решим казуса, а освен поради самите договаряния “ е отбелязал Ахмети, съгласно който намирането на решение по разногласието за името е от изключителна значимост за Македония, защото ще ѝ разреши да влезе в НАТО и Европейски Съюз.

Ахмети е уверил гръцкия вестник, че в случай че в името на републиката се съдържа терминът „ Македония “, това не значи, че Скопие има териториални искания към своя южен комшия. „ Ако този проблем не бъде решен, нещата ще се развият неприятно “, счита водачът на ДСИ, съгласно който, за Атина също ще има неприятни последствия при неуспех на договарянията.

Ахмети акцентира, че в случай че решение на разногласието не бъде открито, „ това може да изведе на повърхността остарели упоритости на архаични кръгове за преначертаване на границите на Балканите “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР