Според лекарите неправилната стойка на компютъра е причина за 75%

...
Според лекарите неправилната стойка на компютъра е причина за 75%
Коментари Харесай

Начини да предпазим здравето си на работното място

Според лекарите неправилната стойка на компютъра е причина за 75% от бързата отмалялост и болката в мускулите и ставите, а останалите 25% се дължат на неналичието на равновесие сред работа и отмора. Ето какво предлагат експертите, с цел да избегнете здравословните проблеми.

Болки в краката

Не седете с кръстосани крайници. Това утежнява кръвообращението, притиска вените и предизвиква дискомфорт под формата на вдървеност и синдром на неспокойните крайници.

Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да настройките стола. Краката ви не би трябвало да висят и ръбът на седалката не би трябвало да ви притиска под коленете. Поставете краката си на пода или на специфична стойка, тъй че да са сгънати под ъгъл малко над 90°.

Болка в гърба
Дълбочината на стола би трябвало да подхожда на дължината на бедрата. Ако седнете на прекомерно огромен стол, поставете възглавница зад кръста си на гърба на облегалката. В противоположен случай ще се плъзнете надолу, което води до напрежение и болежка в гърба.Столът би трябвало да има комфортна облегалка с естествена крива, тъй че гърбът да не застава във формата на въпросителна.Не бързайте да променяте позицията си, в случай че се чувствате неловко. Нека мускулите ви да свикнат с вярната поза. След време позицията ще стане комфортна, само че това няма да се случи незабавно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР