Според легендите, нацистите са скрили цял влак, натоварен със злато

...
Според легендите, нацистите са скрили цял влак, натоварен със злато
Коментари Харесай

Търсенето на митичния влак със злато на нацистите продължава

Според легендите, нацистите са скрили цялостен трен, претрупан със злато и скъпоценности в скришен тунел, до момента в който руската войска е напредвала към Берлин в края на Втората Световна Война. Както частни лица, по този начин и държавни управления са спонсорирали търсенето на този трен през последните десетилетия.

Последното лято, Пьотр Копер и Андреас Рихтер, двама аматьори-изследователи, оповестиха, че са разпознали мястото, където е бил заровен влака. Градът Валбржих в Полша.

Ентусиазмът е бил охладен откакто научната комисия от Университета за Наука и Технологии в Краков, Полша се пробвала да верифицира находките на двамата само че не намерила никакво доказателство за влака.

Въпреки всичко Копер и Рихтер траяли. Тази седмица те са почнали същнски разкопки на мястото, за което имат вяра, че е скрило мистериозния трен. Двамата настояват, че скенерите им са засекли земна особеност във форма на трен. Фотоси от местоположението демонстрират, че екипът към този момент е отместил доста земни маси с ескаватор. Дойче Веле предава, че екипът има намерение да копае на дълбочина към 6 метра.

“Подозирам, че даже и да се открие нещо търсачите на злато ще бъдат разочаровани, ” споделя Дейвид Пасмор, преподавател в университета в Нюкасъл, Англия, който е геоархеолог и има опит с разкопки по бойните полета от втората международна война. “Няма безапелационно доказателство за скрити влакове, макар потреблението на съвременна геотехноилогия за сканиране на пластовете. ”

Източник: Livescience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР