Според изданието The Information компанията Apple, която е най-ранният и

...
Според изданието The Information компанията Apple, която е най-ранният и
Коментари Харесай

Apple може да закупи 3nm чипове от TSMC при изключително изгодни условия

Според изданието The Information компанията Apple, която е най-ранният и максимален клиент на TSMC за 3nm чипове, е съумяла да контракти извънредно удобни условия за заплащане на поръчките си. Обикновено TSMC начислява такса за цялата силициева пластина, в това число за неизбежните дефектни чипове, които не могат да се употребяват по предопределение. Apple е съумяла авансово да се споразумее, че ще заплаща на TSMC единствено за използваемите 3nm чипове.

В случаите, когато добивът на качествени чипове в ранните стадии на създаване на 3nm софтуерен развой не надвишава 70-80%, тази скица на заплащане е доста удобна за Apple. С течение на времето процентът на отхвърлените чипове ще намалее и TSMC ще получава по-голяма облага от всяка силициева пластина, предоставена на Apple. По този метод тази скица за съдействие стимулира TSMC да усъвършенства качеството на своите артикули. Трудно е да се каже кои от другите клиенти на TSMC са склонни да й диктуват изискванията си, само че Apple сигурно има огромна тежест при решаването на тези въпроси.

Преди няколко години Apple изкупи съвсем целия 3nm индустриален потенциал на TSMC. В информацията се твърди, че TSMC е в положение да създава нови процеси най-много заради обстоятелството, че Apple е подготвена да заплаща авансово и в огромни размери за индустриалния потенциал за произвеждане на нови усъвършенствани чипове. Отбелязва се, че откакто TSMC понижи равнището на индустриалните недостатъци на кристалите и усили размера на произвеждане на положителни чипове, тя ще може да даде услугите си за произвеждане на 3nm процесори и на други компании, само че без такива удобни условия.

Очаква се потреблението на 3nm процесори в бъдещите смарт телефони iPhone 15 да увеличи енергийната им успеваемост с до 35% в съпоставяне със сегашните модели iPhone 14, оповестява още AppleInsider.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР