Според информацията, южнокорейските ВВС са изстреляли общо 20 сигнални ракети

...
Според информацията, южнокорейските ВВС са изстреляли общо 20 сигнални ракети
Коментари Харесай

Подробности за стрелбата на южнокорейските изтребители по руския военен самолет

Според информацията, южнокорейските Военновъздушни сили са изстреляли общо 20 сигнални ракети и към 360 изстрела. Разстоянието сред тях и съветския аероплан в този миг е било към един километър. Отбелязва се, че това се е случило в региона на островите Токто (руското наименование е Лианкур, японското е Такешима).

Инцидентът към този момент е разискван от управляващите в Китай и Япония, оповестява Ройтерс. Представителят на китайското външно министерство Хуа Чунин показва, че идентификационната зона на противовъздушната защита на Южна Корея не се явява нейното въздушно пространство и затова самолетите на всички страни могат да се движат свободно там. В същото време, Йошихиде Суга, общоприет секретар на кабинета на министрите на Япония, уточни, че дейностите на Сеул в региона на островите, които Токио смята за свои лични, са неприемливи.

Руското министерство на защитата по-рано уточни, че стратегическите ракетни бомбардировачи Ту-95МС са правили плануван полет и не са нарушавали границата. В същото време "не е имало предупредителна пукотевица " от южнокорейските F-16.

От Комитета на началниците на щабовете на страната обявиха също по-рано, че на 23 юли общо 5 самолета са навлязли в зоната за идентификация на Противовъздушна отбрана: три съветски и два китайски. Освен това, единият от съветските два пъти е нарушил границата на страната, като и двата пъти се е намирал в нейното въздушно пространство за по три минути.

Южнокорейската зона за идентификация на противовъздушната защита обгръща отчасти зоната, принадлежаща на интернационалното въздушно пространство. Русия показва, че това опонира на интернационалните правила и не я признава.

Малката островна група се намира в Японско море. Територията се оспорва от Сеул и Токио от края на Втората международна война през 1945 година, когато Корея престава да бъде японска колония. Япония включва островите през 1905 година в състава на територията си още преди анексирането на Корейския полуостров. Сеул се базира на исторически бележки и карти, в които островите се назовават ​​Усандо.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР