Според информация на Galaxy Club, устройството с името XR на

...
Според информация на Galaxy Club, устройството с името XR на
Коментари Харесай

Samsung XR може да бъде конкурент на Meta Quest Pro

Според информация на Galaxy Club, устройството с името XR на Samsung се чака да бъде VR хедсет със смесена действителност сходен на Quest Pro на Meta, съгласно Galaxy Club. Сайтът за вести, отдаден на Samsung се концентрира върху телефони и таблети Galaxy. Източникът на информацията за устройството XR на Samsung не е споделен.

Meta Quest Pro предлага преживяване със смесена действителност, като употребява цветна камера за проявление на аспект на заобикалящата ви среда във VR очилата. Това цветово пропускане е доста по-лесно за осъществяване от AR очилата, които имат транспарантни екрани с задоволително висок интензитет, с цел да бъдат забележими при действително осветяване. Pico 4 и HTC Vive XR Elite имат сходни благоприятни условия.

Дата на стартиране на Samsung XR

Galaxy Club също по този начин допуска, че хедсета XR на Samsung може да бъдат пуснат на пазара по-късно тази година, може би дружно със идващото потомство сгъваеми флагмански смарт телефони Galaxy Z Flip 5 и Z Fold 5. Сгъваемите смарт телефони на Samsung нормално се появяват през август или септември.

До това остава към половин година, тъй че Samsung би трябвало да стартира производството скоро, в случай че желае хедсета XR да дойде в точния момент. Миналата година Samsung работеше с Microsoft по сходно устройство, само че това съдействие завърши.

Кратките периоди за стартиране на устройството дават съображение да се счита, че става въпрос за очила със смесена действителност, които са по-малко техническо предизвикателство от очилата за добавена действителност.

Samsung не показа детайлности за идното си устройство по време на събитието Unpacked 2023. Чухме единствено, че то ще бъде създадено в партньорство с Гугъл и Qualcomm. Не бяха дадени никакви данни по отношение на форм-фактора на устройството, само че се знае, че Гугъл работи или е работила по Project Iris, за който се оповестява, че е сходен на Quest Pro на Meta, тъй че няма да е изненада, в случай че устройството на Samsung е сходно.

Samsung се нуждае от модернизиран потребителски интерфейс, доста по-добър хардуер спрямо наличния сега и задоволително AR приложения, с цел да оправдае тази нова продуктова категория. Компанията е подала поръчка за комерсиална марка под името „ Galaxy Glasses “, което демонстрира, че AR очилата са планувани в бъдеще.

Понастоящем AR устройствата вършат взаимни отстъпки във връзка с живота на батерията, тежестта и продуктивността. Например, прототипът на AR очилата на Xiaomi изискваше зареждане по време на 30-минутна визуализация.

Изглежда, че Samsung е също толкоз разчувствана в тази посока, колкото и Apple тъй като и двете компании интензивно работят по такива устройства които може да бъдат показани през тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР